Klimatneutrala Västsverige

Klimatneutrala Västsverige

Framsida Klimatneutrala VästsverigeÅr 2014 utredde vi vad vi gör i Västsverige för att nå det tredje målet i EU:s energi- och klimatstrategi, minskade klimatutsläpp.

Ladda ner och läs  GAME Rapport 2014

En generell slutsats presenterad i denna rapport är att det är mycket svårt för konsumenter att konsumera på ett klimatsmart sätt. Det är helt enkelt för svårt att konsekvent göra bästa klimatval oavsett om det gäller mat, transport eller boende.

Att genom ökad kunskap medvetandegöra hur viktigt det är ett omfattande arbete vilket har svårt att konsekvent nå fram till konsumenten. Istället växer det fram fler exempel på lättillgängliga beslutsstödssystem som hjälper konsumenten att ta klimatsmarta val. Systemen har ofta ett mobilt gränssnitt vilket gör att konsumenten kan ta hjälp direkt med sin mobiltelefon.

Utredning, Klimatneutrala Västsverige, utgick från SOU:2005 Bilen, Biffen och Bostaden men siktade in sig mot version 2.0 med en One Tonne Life – vision för Västsverige.  Detta är den tredje delen i vår lägesbeskrivning (Västsverige – mitt i prick 2020) , då vi 2012 utredde energieffektivisering och 2013 utredde förnybar energiproduktion med fokus på biomassa som bränsle och drivmedel. Mer finns att läsa i denna presentation. Du kan ladda hem alla delrapporter här nedan:

Delrapport 1 – Klimatutmaningen
Delrapport 2 – Biffri livsstil för ett klimatneutralt Västra Götaland
Delrapport 3 – Bilfri Livsstil för ett klimatneutralt Västra Götaland
Delrapport 4 – EU funding for a climate neutral lifestyle
Delrapport 5 – Transportsnålt samhälle

Under våren har två öppna workshoppar genomförts:

Inbjudningar innan och sammanfattningar efteråt finns att läsa under GAME arrangerar.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*