Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Agenda 2030 i Väst forumträff om socialt byggande

2019-09-20.11:00 - 17:00

Som en del av den nationella konferensen Socialt byggande och modernt självbyggeri, som arrangeras på Chalmers tekniska högskola 19-20 september, bjuder vi in till en Agenda 2030 i Väst forumträff med fokus på hur vi i Västsverige kan bidra till de Globala målen genom att främja sociala byggande- och boendeformer, såsom bygg- och bogemenskaper.

Forumträffen kommer att bestå av två delar:

11.00-12.15: Seminarium i samarbete med föreningen Kollektivhus.nu, om hur bo- och byggemenskaper bidrar till de Globala målen och hur kommuner och privata byggbolag kan gå före för att stimulera socialt byggande. (se program nedan)

15.30-17.00: Workshop om vad aktörer i Västsverige kan göra tillsammans för att främja socialt byggande i vår region, och därmed bidra till de Globala målen.

Det finns möjlighet att delta på en eller båda delarna av träffen, men de som deltar på seminariet har förtur till workshoppen. Vid anmälan, välj mellan följande alternativ:

Program

Seminarium, fredag 20:e september kl 11-12.15, i samarbete med föreningen Kollektivhus.nu

Hur bidrar bo-och byggemenskaper till de Globala målen och hur kan kommuner och privata byggbolag gå före för att stimulera socialt byggande?

  • – Vad säger forskningen om hur Bo/Byggemenskap bidrar till hållbar utveckling (socialt, ekologiskt, ekonomiskt). Håkan Thörn, Göteborgs Universitet
  • – Erfarenhet av att bo kollektivt, vilka mervärden skapas? Maria Klint, boende i kollektivhuset Majbacke, Göteborg
  • – Möjligheter och utmaningar med bogemenskaper, utifrån allmännyttans perspektiv, Gunnar Persson,  Framtiden AB
  • – Nya affärsmodeller för social hållbarhet? Privat bostadsbolag (ej spikat)
  • – Öppen diskussion om möjligheter och utmaningar för kommuner/regioner att gå före och vad som krävs i form av samverkan!

Workshop, fredag 20:e september kl 15.30-17.00

Hur kan Västsverige bidra till de Globala målen, genom socialt byggeri?

Denna workshop riktar sig till dig som har idéer på, eller intresse av att diskutera, vad aktörer i Västsverige kan göra tillsammans för att främja socialt byggande i vår region.  Agenda 2030 i Väst är ett nytt samverkansforum som syftar till att engagera och stimulera till partnerskap mellan näringsliv, akademi, offentlig sektor och andra samhällsaktörer i Västsverige som kan och vill bidra i genomförandet av de Globala målen.

Är du en aktör med bas i Västsverige och är intresserad av att vara med och presentera något på träffen kontakta Caroline Petersson.

 

Detaljer

Datum:
2019-09-20
Tid:
11:00 - 17:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://socialtbyggande.se/

Arrangör

GAME

Plats

Chalmers Conference Centre
Chalmersplatsen 1
Göteborg,
+ Google Map