Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Agenda 2030 i Väst i Almedalen: Rent mjöl i soppåsen? Anta kampen mot matsvinnet i Sverige!

3 juli.09:00 - 09:50

Varje dag går 815 miljoner hungriga samtidigt som en tredjedel av den mat som produceras världen över går förlorad som matsvinn. I samarbete med flera verksamheter på Göteborgs centrum för hållbar utveckling bjuder Agenda 2030 i Väst in till ett seminarium för att anta kampen mot matsvinnet.

Årets pristagare av Win Win Gothenburg Sustainability Award har blivit internationellt uppmärksammad för sitt politiska engagemang mot matsvinn. Som aktivist och folkvald politiker har han lyckats driva igenom lagstiftning som gör det olagligt för butiker att slänga mat.

Det är dags att anta kampen mot matsvinnet i Sverige! Var med och diskutera erfarenheter och lösningar med bland annat Karin Östergren, senior forskare och projektledare på RISE, Christina Linnerhag, projektledare för Göteborgsmodellen för minskat matsvinn i Göteborgs stad och Björn Siesjö, stadsarkitekt och ledamot i juryn för Win Win Award.

Plats: Syregården, Hamnplan 4
Tid: 3 juli kl 09.00-09.50
Arrangörer: Göteborgs centrum för hållbar utveckling, Agenda 2030 i Väst, Win Win Gothenburg Sustainability Award, samt nätverken Focali (Forestry, climate and livelihood research network) och Siani (The Swedish International Agriculture network initiative)

Detaljer

Datum:
3 juli
Tid:
09:00 - 09:50
Webbplats:
http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/56668

Arrangörer

Win Win Gotheburg Sustainability Award
Focali/Siani
Göteborgs centrum för hållbar utveckling