Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Agenda 2030 i Väst forumträff, Borås

9 april

Hur främjar vi konsumtionsmönster som bidrar till de Globala målen?

I samarbete med Högskolan Borås och Borås Science Park välkomnar vi näringsliv, akademi och samhällsaktörer i Västsverige till en forumträff med Agenda 2030 i Väst på Do Tank Center i Borås den 9:e april, om en av Sveriges största utmaningar i arbetet med de Globala målen. Forumträffen bjuder på flera inspirerande inspel om hållbara konsumtionsmönster samt en workshop där vi tar oss an den gemensamma utmaningen: Hur utbildar, guidar och inspirerar vi våra unga att konsumera mer hållbart?

I Agenda 2030-delegationens slutbetänkande som lämnades till regeringen den 11:e mars lyfts ohållbara konsumtionsmönster ut som en av Sveriges största utmaningar. I denna utmaning ligger också den stora möjligheten: att genom våra konsumtionsmönster direkt eller indirekt bidra till positiv påverkan på samtliga de Globala målen, på en global nivå.

För att lyckas vända utmaningen till möjlighet krävs att alla aktörer i samhället hjälps åt. I samarbete med Högskolan i Borås och Borås Science Park bjuder vi därför in näringsliv, akademi och samhällsaktörer i regionen till forumträff med Agenda 2030 i Väst. Syftet med träffen är att fördjupa oss i hur framtidens hållbara konsumtionsmönster och affärsmodeller kan se ut. Inspirationsföreläsningar följs av en workshop där vi diskuterar hur vi tillsammans kan utbilda, guida och inspirera våra unga till att konsumera mer hållbart.

ANMÄL DIG HÄR, SENAST 1 APRIL, 2019

Program

12.45 Incheckning

13.00 Välkomna
Rebecka H. Jorquera, GAME – Agenda 2030 i Väst; Birgitta Losman, Science Park Borås och Felicia Lundberg, XV Production/Textilstudion

13.15 Framtidens hållbara konsumtionsmönster – en trendspaning
Johanna Lindblad, Science Park Borås och Birgitta Nilsson, Västra Götalandsregionen

13.30 Så arbetar vi med hållbar konsumtion
Lotta Johansson, Navet

13.45 Kvarterets konsumtion – boende, livsstil och konsumtion
Johanna Lindblad, Science Park Borås

14:00 Aktivera garderoben,
Anna Lidström, influencer och designer, Högskolan i Borås

14:15 Workshop intro
Johanna Lindblad och Anna Lidström

14:15-14:30 Fikapaus

14.30-15.30 Workshop: Hur utbildar, guidar och inspirerar vi våra unga att konsumera mer hållbart?

Grupp 1, textil & mode, ledare: Anna Lidström

Grupp 2, boende & livsstil, ledare: Johanna Lindblad

15.30- 16:00  Summering och avslutning

 

Om Agenda 2030 i Väst

Agenda 2030 i Väst är nätverket GAME:s forum för partnerskap och genomförande av de Globala målen för hållbar utveckling i Västsverige. Ca fyra gånger per år bjuder vi in till öppna forumträffar där vi fördjupar oss kring konkreta teman och frågeställningar och samtidigt utmanar deltagarna att tänka mer holistiskt med hjälp av de Globala målen som spelplan.
Förutom en fysisk mötesplats är Agenda 2030 i Väst också ett nav för kunskaps- och erfarenhetsutbyte som du kan bidra till och ta del av

Träffarna är kostnadsfria och öppna för alla, men syftar särskilt till att sammanföra näringsliv, akademi, myndigheter och andra samhällsaktörer i Västsverige som vill fördjupa sitt arbete med de Globala målen.

Är du intresserad av att vara värd för en kommande forumträff, kontakta oss. Att vara värd innebär att du får vara med och definiera den frågeställning eller utmaning som ligger som utgångspunkt för träffen samt vara med och påverka vilka vi särskilt riktar inbjudan till. Ett krav för att vara värd är att du representerar ett företag, forskningsorganisation eller myndighet med bas i Västsverige.

Detaljer

Datum:
9 april
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Do Tank Center i Borås
Skaraborgsvägen 3A
Borås,
+ Google Map

Arrangörer

GAME/Agenda 2030 i Väst
Högskolan i Borås
Borås Science Park