Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Årlig konferens inom Agenda 2030 i Väst

20 november

Gratis

Nu har vi glädjen att välkomna dig till årets konferens med Agenda 2030 i Väst, i samarbete med CSR Västsverige och Glokala Sverige, ett projekt som drivs av Svenska FN-förbundet i samarbete med Sveriges kommuner och landsting. Genom kunskapshöjande presentationer och workshoppar får du tillfälle att lära och inspireras av goda exempel både från regionen och från andra delar av landet och världen.

Ett övergripande tema för årets konferens är hur en fördjupad kunskap om relationerna mellan målen kan bidra till maximal samhälls- och affärsnytta samtidigt som negativa bieffekter minimeras. Bekräftade talare är bland andra Niklas Sörensen, VD för Ramboll i Sverige, Mia Edofsson, hållbarhetschef Akademiska hus och ledamot i styrelsen för Sweden Global compact, samt representanter från Länsstyrelsen och VGR.

Dagen består av två delar, en förmiddagskonferens samt tre parallella workshoppar under eftermiddagen. Du kan välja mellan att anmäla dig enbart till konferensen eller till båda delarna

ANMÄL DIG HÄR

Preliminärt program

8.30 – 9.00 Registrering och fika

9.00 – 9.10 Hej och välkommen

Fredrika Klarén, Ordförande GAME/Agenda 2030 i Väst och hållbarhetschef för KappAhl
Rebecka Jorquera, Verksamhetsledare GAME/Agenda 2030 i Väst

BLOCK 1
9.10 – 10.35 Från målkonflikter till synergier för en ökad nytta

Bekräftade talare i detta block är  Niklas Sörensen, VD för Ramboll i Sverige, Mia Edofsson, hållbarhetschef Akademiska hus och ledamot i styrelsen för Sweden Global compact, Albert Askeljung, projektledare på UNDP Sverige, samt Susan Iliefski Janols, hållbarhetsansvarig för produkter och tjänster globalt på Essity.

BLOCK 2
10.50 – 12.00 Agenda 2030 i Väst(sverige)

Blocket kommer att bland annat bjuda på ett panelsamtal omed representanter från kommuner/regionen i Västsverige som diskuterar hur vi kan inspireras och hur vi kan bygga vidare på det vi redan gör. Bekräftade medverkande i detta block är Glokala Sverige, Stadsledningskontoret i Göteborg och representanter från Länsstyrelsen och Västra Götalands-regionen.

12.00 – 13.00 Lunch

BLOCK 3
13.00– 16.00 Parallella workshoppar & summering

Deltagarna väljer mellan en av tre följande workshoppar:

Workshop 1: Framtidssäkra er verksamhet – identifiera er värdekedja
Arrangör: CSR Västsverige

För att kunna maximera nyttan och minimera riskerna i sin verksamhet är det helt avgörande att ha koll på sin värdekedja. Målet med den här workshopen är att utveckla er verksamhet genom att analysera er värdekedja utifrån perspektiven miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Värdekedjan hjälper er bedöma om hur långt ert ansvar sträcker sig. Resultatet från workshopen kommer påverka era utvecklingsinsatser i framtiden. Tillsammans för affärer och samhällsansvar!

CSR Västsverige är Sveriges största sektorsöverskridande CSR-nätverk med över 270 medlemmar. Nätverket erbjuder bland annat kompetensutveckling, inspiration, verktyg och kontaktnät samt en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan privat, offentlig och idéburen sektor samt akademi.

Workshop 2: Vad innebär Agenda 2030 och de 17 globala målen för din kommun?
Arrangör: Glokala Sverige

Hur kan ni få draghjälp i ert hållbarhetsarbete och samtidigt bidra till en bättre värld? Följ med på en resa från FN-högkvarteret till vår egen kommunala verklighet. Ta chansen att dela idéer och erfarenheter och få konkreta tips från andra, om hur de globala målen kan bli lokala och konkreta, och hur Agenda 2030 kan bli en katalysator i arbetet. Utmaningarna är globala – lösningarna ofta lokala!
Välkomna, ni  som vill få ett avstamp för ert Agenda 2030-arbete, men också ni som kommit igång och som funderar över nästa steg.

Projektet Glokala Sverige är ett samarbete mellan Svenska FN-förbundet och SKL. Vi utbildar, stöttar och entusiasmerar för Agenda 2030 i Sveriges kommuner och regioner.

Workshop 3: Lär dig om verktyget SDG Impact Assement Tool
Arrangör: SDSN Northern Europe

Är det dags för en översyn av hur ni jobbar mot de globala hållbarhetsmålen? Under den här workshoppen får du veta mer om hur du använder verktyget SDG Impact Assessment Tool och lite tips om hur du kan tänka när du ska göra en utvärdering av din egen verksamhet. Det spelar ingen roll hur väl du känner till Agenda 2030, verktyget är utformat för att utgå från den kunskapsnivå man har. Det går att utvärdera lite olika saker såsom exempelvis ett projekt, en aktivitet eller en företagsidé. Tänk gärna ut ett konkret exempel från din verksamhet som du kan utgå från i genomgången.

SDSN Northern Europe är den nordiska delen av The UN Sustainable Development Solutions Network (SDSN), ett action-orienterat nätverk som fokuserar på att mobilisera nordisk vetenskaplig och teknologisk expertis för att lösa problem och bidra till ett mer hållbar samhälle. 

ANMÄL DIG HÄR

Detaljer

Datum:
20 november
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:

Arrangörer

GAME
CSR Västsverige
Glokala Sverige

Plats

Science Park Skövde
Webbplats:
https://scienceparkskovde.se/sv/