Lindex lanserar recyklad klädkollektion tillsammans med Re:textile

Lindex lanserar recyklad klädkollektion tillsammans med Re:textile

Lindex lanserar nu en kollektionen Re:Design som består av sex damplagg av exklusivt upcyclade produkter. Produkterna har designats om och blivit omgjorda i Borås i samarbete med Re:textile som ett led i att utforska nya innovativa och mer cirkulära sätt att arbeta. De ursprungliga plaggen har getts nya detaljer eller tagits isär och satts ihop för att skapa helt nya produkter.

”Vi är så exalterade över att ha lanserat vår Re:Design kollektion! För denna kollektion har vi tittat på varje plaggs möjligheter och utforskat nya cirkulära sätt att arbeta för att använda mindre resurser och förlänga plaggens livstid. Att förlänga livstiden genom att designa om dem till nya fantastiska plagg är verkligen ännu ett steg mot ett mer hållbart och resurseffektivt sätt att skapa mode!” säger Sara Winroth, Hållbarhetschef på Lindex i deras pressmeddelande.

Re:textile drivs av Science Park Borås i samarbete med Marketplace Borås  och som finansieras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund och Västra Götalandsregionen inom programmet för cirkulärt mode och hållbara miljöer. Re:textile syftar till att utveckla design- och affärsmodeller för cirkularitet i textilindustrin.

Läs mer på VGRs hemsida.