Jake Solomon starts Midsummer Studios.

Jake Solomon, tidigare långvarig designer och regissör på Firaxis som ledde Marvel’s Midnight Suns och var huvuddesigner på XCOM: Enemy Unknown, har tillkännagett att han har bildat ett nytt företag efter sin avsked från Firaxis förra februari. Midsummer Studios är ett team bestående av erfarna designers från Firaxis och Maxis.

Midsummer grundades av Solomon, som fungerar som VD och kreativ chef, speldirektören Will Miller (också tidigare på Firaxis) och operativ chef/ekonomichef Nelsie Birch, en nykomling inom spelbranschen med en 25-årig karriär inom finansiell och operativ ledning. De har sällskap av exekutiv producent Grant Rodiek, en 18-årig veteran från Maxis Studios och före detta producent/regissör på flera avsnitt av The Sims. För närvarande består det lilla teamet av sex andra designers.

Företagets debutspel kommer att vara en next-gen livssimulator som, enligt pressmeddelandet, “betonar spelarstyrda berättelser, vilket gör det möjligt för gemenskapen att dela minnesvärda ögonblick som utvecklas ur spelarnas egen kreativitet.”

“De bästa berättelserna i spel skrivs av spelarna,” sa Solomon i pressmeddelandet. “På Midsummer skapar vi en livssimulator fokuserad på dramat i det moderna livet, där våra spelare kommer att skriva meningsfulla berättelser bara genom att spela, och sedan dela dessa berättelser med världen.”

Midsummer har säkrat en investering på 6 miljoner dollar med flera partners och har fokus på att växa till en hållbar studio som värdesätter sina anställdas hälsa och lycka.

Jake Solomon, tidigare känd som en ledande designer på Firaxis och hjärnan bakom Marvel’s Midnight Suns och XCOM: Enemy Unknown, har meddelat att han startat ett nytt företag efter att ha lämnat Firaxis i februari förra året. Det nya företaget, Midsummer Studios, är en sammanslutning av erfarna designers från Firaxis och Maxis, där Solomon fungerar som VD och kreativ chef. Tillsammans med speldirektören Will Miller och operativa chefen Nelsie Birch, har teamet redan skapat stor uppmärksamhet inom spelbranschen.

Midsummer Studios debutspel kommer att vara en next-gen livssimulator som sätter spelarna i centrum av berättelsen och ger dem möjligheten att skapa sina egna minnesvärda ögonblick. Enligt pressmeddelandet från företaget betonar spelet spelarstyrda berättelser och uppmanar spelarna att dela sina kreativa bidrag med världen. Med fokus på att skapa meningsfulla berättelser genom spelarnas egna val och handlingar ser Midsummer Studios ut att skapa något unikt och innovativt inom genren.

Som en nykomling inom spelbranschen har Midsummer redan säkrat en investering på 6 miljoner dollar från flera partners och strävar efter att bli en hållbar studio som värdesätter sina anställdas hälsa och lycka. Med ett dedikerat team av erfarna designers och producenter från Firaxis och Maxis, ser framtiden ljus ut för detta nya företag och dess spännande livssimuleringsspel. Med Jake Solomons expertis och passion för spelutveckling, kan vi förvänta oss något extraordinärt från Midsummer Studios inom en snar framtid.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top