Ace Attorney Investigations Collection Annonserad, Lansering i September

På senare år har Capcom verkligen visat sitt engagemang för Ace Attorney-serien genom att föra spelen till moderna konsoler. The Great Ace Attorney Chronicles förde två spel till Västerlandet för första gången, medan Apollo Justice Ace Attorney Trilogy gav de senaste spelen i serien en ansiktslyftning. Idag, med tillkännagivandet av Ace Attorney Investigations Collection, för Capcom inte bara ännu en exklusiv japansk release till västerländska spelare, utan har också gjort hela biblioteket av Ace Attorney-spel tillgängliga på moderna konsoler.

I Investigations-spelen följer man Miles Edgeworth, en antagonist som motvilligt blir allierad från den ursprungliga trilogin av Phoenix Wright-spel. Istället för att försvara misstänkta i domstolen är Edgeworth åklagare, så det är upp till honom att bygga upp fallet mot de huvudmisstänkta. Genom att samla bevis och lösa logikpussel löser han och den älskvärde detektiven Gumshoe mysterier och skapar rättvisa. Medan det första spelet lanserades i USA som en DS-titel, kom det andra aldrig officiellt över, så detta är många spelares första chans att se dess historia.

Liksom andra Ace Attorney-samlingar kommer Ace Attorney Investigations Collection att ha ett antal spellägen och inställningar för fans att uppskatta konsten och musiken från det ursprungliga spelet. Med nya “handritade karaktärsvisuella” för en mer modern look, tillåter det också spelare att byta till klassiska pixelsprites om de föredrar utseendet av originalspelet. Samtidigt innehåller galleriet karaktärskonst, ett fotoalbum och musik från spelet, inklusive orkesterarrangemang.

Medan tillkännagivandet gjordes under Nintendo Direct är Ace Attorney Investigations Collection långt ifrån en konsol exklusiv – den tvåspelssamlingen kommer att lanseras på PlayStation 4, Xbox One, Switch och PC den 6 september.

Capcom har nyligen tillkännagivit att de kommer att släppa Ace Attorney Investigations Collection i september, vilket gör hela serien tillgänglig på moderna konsoler. Denna samling kommer att inkludera de två Investigations-spelen som följer åklagaren Miles Edgeworth i hans strävan att lösa mysterier och uppnå rättvisa. Eftersom det andra spelet aldrig officiellt släpptes i Västerlandet, ger denna samling spelarna en chans att uppleva hela berättelsen för första gången.

Med nya “handritade karaktärsvisuella” för en modern estetik och möjligheten att växla till klassiska pixelsprites kommer spelarna att kunna njuta av den stiliserade konsten och musiken från det ursprungliga spelet. Dessutom kommer samlingen att innehålla extra material som karaktärskonst, ett fotoalbum och musik från spelet, inklusive orkesterarrangemang. Detta ger fans en chans att utforska och uppskatta de visuella och musikaliska aspekterna av Ace Attorney-serien.

Ace Attorney Investigations Collection kommer att släppas på flera plattformar, inklusive PlayStation 4, Xbox One, Switch och PC den 6 september. Med detta tillkännagivande visar Capcom sitt engagemang för att föra Ace Attorney-serien till en bredare publik och låta nya och gamla fans njuta av spelen på sina favoritkonsoler. Med spännande berättelser, intriganta mysterier och karaktärer att älska, kommer denna samling säkerligen att locka till sig både veteraner och nya spelare till serien.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top