Batman: Arkham Shadow till Meta Quest 3 i år

Den Batman: Arkham-serien omdefinierade superhjältsgenren och förändrade spel på actionspel under det decennium som följde efter släppet av Arkham Asylum. Medan fyra huvudentrén – Asylum, City, Origins och Knight – levererade liknande spelupplevelser, lät ett mindre spin-off spel, Batman: Arkham VR från 2016, spelare kliva in i Caped Crusaders skor med hjälp av sina PlayStation VR, Oculus Rift eller HTC Vive-headset. Batman: Arkham VR kändes mer som en tech-demo än ett fullt utvecklat spel, men dess relativt höga försäljning visade att intresset fanns där. Idag meddelade Oculus Studios ännu en VR-titel som utspelar sig i Batman: Arkham-universumet med titeln Batman: Arkham Shadow.

Även om Rocksteady Studios, utvecklaren bakom Asylum, City och Knight, stod bakom Batman: Arkham VR, verkar det som att utvecklaren som nyligen släppt Suicide Squad: Kill the Justice League inte är inblandad i Batman: Arkham Shadow. Istället är det Camouflaj, studion bakom République och Iron Man VR, som ansvarar för Batman: Arkham Shadow.

Detaljerna är knapphändiga, men Camouflajs grundare och studiechef Ryan Payton skrev ett brev på laget, som finns publicerat på studions hemsida. “Från början skapas Batman: Arkham Shadow för att vara det ultimata VR-spelet och dra full nytta av Meta Quest 3,” sade brevet. “Att luta oss mot åtta års dedikerad utveckling av VR-spel har gjort det möjligt för oss att inte bara skapa ett distinkt Arkham-liknande spel utan att göra det på ett sätt som utnyttjar den immersiva magin som endast VR kan erbjuda.”

“Batman: Arkham Shadow är det största utvecklingsprojektet från Camouflaj hittills och markerar vår andra släpp som första partsmedlem av Oculus Studios, efter den kritikerrosade släppet av Marvel’s Iron Man VR för Quest 2 år 2022,” sade brevet senare.

Tillsammans med nyckelkonsten verkar teasern antyda att The Ratcatcher är huvudskurken i detta spel. Kolla in den mycket korta teaser videon nedan.

Vi kan förvänta oss en fullständig avslöjande vid Summer Game Fest 2024’s livestream, som är planerad till den 7 juni kl 2 p.m. PT. Batman: Arkham Shadow släpps exklusivt till Meta Quest 3 senare i år.

Batman: Arkham-serien har länge varit känd för att omdefiniera superhjältegenren inom spelvärlden, och nu är det dags för en ny titel att inta den virtuella verkligheten. Med den nyligen annonserade Batman: Arkham Shadow, utvecklad av Camouflaj för Meta Quest 3, kommer spelare över hela världen att få uppleva Gotham City som aldrig förr. Även om Rocksteady Studios inte är inblandade i detta projekt, ser det ut som att Camouflaj är redo att leverera en banbrytande VR-upplevelse.

Med en betoning på att dra full nytta av Meta Quest 3:s potential som plattform för immersiva spel, siktar Batman: Arkham Shadow på att ta spelare med på en resa in i den mörka och brottsliga världen som Batman kämpar mot varje dag. Med det tidigare framgångsrika släppet av Marvel’s Iron Man VR för Quest 2 under bältet, har Camouflaj redan visat att de kan leverera kritikerrosade VR-upplevelser. Detta gör förväntningarna höga för vad Batman: Arkham Shadow har att erbjuda.

Summer Game Fest 2024’s livestream den 7 juni kommer att vara platsen för en fullständig avslöjande av Batman: Arkham Shadow, inklusive mer information om spelets handling och gameplay. Teasern antyder att The Ratcatcher kan vara den huvudsakliga skurken, vilket ger en spännande twist till den ikoniska seriefiguren. Med exklusiv release på Meta Quest 3 senare i år, kommer det definitivt vara en titel som fans av Batman och VR-spel inte vill missa.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top