NBA 2K24 Sparkar Fanarg och tar bort Kobe Bryantbelöning

Den sene legenden Kobe Bryant har tjänat som omslagsstjärna för NBA 2K24 och, för många, en stark drivkraft att nå den högsta samlarnivån i spelets MyTeam-läge. När den första omgången av NBA-slutspelet avslutas, är många fans mer besvikna än glada över den senaste NBA 2K-titeln, eftersom utvecklaren Visual Concepts dragit tillbaka ett löfte som gjordes före lanseringen.

Inför spelets releasedatum släppte NBA 2K24-utvecklaren Visual Concepts en bloggpost där man gick igenom funktionerna i kortinsamlingläget MyTeam. I den bloggposten presenterade utvecklaren flera funktioner och belöningar för den då kommande titeln. Man ägnade särskild uppmärksamhet åt en kommande samlarnivåbelöning, Kobe Bryant.

I den posten betonade utvecklaren hur viktiga samlarnivåbelöningar är för den övergripande MyTeam-upplevelsen. “Samlarnivåbelöningar har alltid varit viktiga i MyTEAM, och förra året kom belöningarna som överraskningar med ett dolt slutmål,” stod det i bloggposten från innan lanseringen. “Så låt oss se fram emot några månader och avslöja att Kobe Bryant kommer att vara den främsta belöningen på samlarnivån, och denna belöning kommer att vara tillgänglig i april, under Säsong 6.”

Enligt en rapport från The Washington Posts Herb Scribner, med ytterligare rapportering från Forbes Paul Tassi, har NBA 2K24 ändrat sin främsta samlarnivåbelöning för att inte inkludera Kobe Bryant. Istället kan spelare nu välja mellan två tidigare släppta 100-overall-kort. Dock är enligt flera communitymedlemmar det senaste 100-overall-kortet, Yao Ming, inte ett alternativ för spelare att välja.

Att centrera en samlarnivåbelöning kring en så ikonisk och älskad spelare har förmodligen fått många att kämpa (eller spendera) för att nå den högsta samlarnivån och erhålla belöningen. Många spelare har tagit till sociala medier och NBA 2K:s Community Discord-server för att uttrycka sin missnöje. Per denna skrivande stund har varken den officiella NBA 2K eller NBA 2K MyTeam lagt upp något angående situationen, och den “utvecklarstödda och community-drivna” NBA 2K-subredditen innehåller inga inlägg om den saknade belöningen. Dock har MyTeam-subredditen flera trådar skapade av spelare angående problemet.

Det enda kommentar från NBA 2K-teamet gentemot gemenskapen som jag har hittat publicerades på den officiella NBA 2K Community Discord. Kommentaren matchar den kommentar som tillhandahölls av en 2K-talesperson när jag begärde en kommentar från utgivaren. Du kan läsa hela uttalandet som tillhandahölls av en 2K-talesperson nedan.

2K strävar efter att leverera den allra bästa NBA 2K24 MyTEAM-upplevelsen till gemenskapen. Observera att en ändring av en belöning har skett. Spelare som når en toppsamlarnivå kommer nu att få en alternativpaket för två val av tio tidigare släppta 100 OVR-kort. Vi uppskattar att spelare har ägnat tid och ansträngning under hela året för att uppnå denna belöning och 2K är engagerat i att säkerställa att spelare fortsätter att tjäna värdefullt innehåll som belöning.

Jag följde upp för att begära ytterligare information om varför ändringen gjordes, men talespersonen tackade nej till att kommentera vidare. Viss online-spekulation har föreslagit att licensieringsproblem är på tapeten, men det finns ingen bekräftelse eller bevis för att stödja den teorin utanför 2K:s ovilja att kommentera ytterligare för närvarande.

NBA 2K24 släpptes till PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch och PC den 8 september 2023. Medan spelets spelmekanik är en av dess starkare element, bland våra recensents huvudkritik ingår de alltmer påträngande mikrotransaktionerna som genomsyrar flera långsiktiga lägen inom spelet. Denna kontrovers kring ett av de mest monetariserade lägena gör lite för att motbevisa den kritiken. Du kan läsa vår fullständiga recension här.

Den sena legenden Kobe Bryant hade en central roll som omslagsstjärna för NBA 2K24, och för många spelare var han en stor motivation för att nå den högsta samlarnivån i MyTeam-läget. Efter den första omgången av NBA-slutspelet ställs många fans inför besvikelse när utvecklaren Visual Concepts drar tillbaka löftet om att Kobe Bryant skulle vara den främsta belöningen på samlarnivån.

Innan spelets lansering släppte Visual Concepts en bloggpost som detaljerade spelets MyTeam-läge och de olika belöningarna som skulle finnas tillgängliga. En av de mest efterlängtade belöningarna var just Kobe Bryant, som skulle vara tillgänglig för spelare som nådde den högsta samlarnivån under Säsong 6. Men enligt rapporter har NBA 2K24 ändrat den främsta samlarnivåbelöningen och istället erbjuds spelare möjligheten att välja mellan två tidigare släppta 100-overall-kort.

Beslutet att ta bort Kobe Bryant som belöning har inte gått obemärkt förbi bland spelarna, som har uttryckt sin besvikelse och ilska på sociala medier och andra forum. Trots att NBA 2K-teamet inte har lagt fram någon officiell förklaring till ändringen, finns det spekulationer om att licensieringsproblem kan ligga bakom beslutet. Det återstår att se om detta beslut kommer att påverka spelarnas engagemang och lojalitet gentemot spelet i framtiden.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top