Embracer Stänger Ned Utvecklare av Ny Alone In The Dark

Embracer har stängt ner Pieces Interactive, utvecklaren av omarbetningen av Alone in the Dark som kom tidigare i år. Studion är den senaste som har stängts av det problemtyngda företaget under de senaste 10 månaderna.

Pieces Interactive webbplats visar nu endast en grafik som listar “2007-2024 Tack För Att Ni Spelade Med Oss” och en kort text som beskriver dess historia:

Pieces Interactive släppte över tio titlar på PC, konsol och mobil sedan 2007, både våra egna koncept som Puzzlegeddon, Fret Nice, Leviathan Warships, Robo Surf och Kill to Collect, samt arbete på beställningstitlar som Magicka 2 och flera DLC:er för Magicka. Vår klientlista inkluderar Paradox Interactive, Koei Tecmo, Arrowhead Game Studios, Koch Media och RaceRoom Entertainment.

År 2017 förvärvades Pieces Interactive av Embracer Group efter att ha arbetat med expansionen för Titan Quest, Titan Quest: Ragnarök och den tredje expansionen för Titan Quest, Titan Quest: Atlantis.

Vårt senaste släpp var omarbetningen av Alone in the Dark.

Alone in the Dark lanserades den 20 mars med varierande recensioner och har för närvarande ett betyg på 63 på Metacritic. Spelet har skådespelarna Jodie Comer och David Harbour, som lånade ut sina röster och likheter, i en tredjepersons omarbetning av den klassiska skräcköverlevnadsspelet från 1992.

Efter sammanbrottet av en 2 miljarders dollar deal med det saudiarabiska-backade Savvy Games Group år 2023 har Embracer genomgått en massiv omstrukturering för att hålla sig flytande, vilket har resulterat i en betydande minskning av personalstyrkan över sina många studios. Det har inkluderat uppsägningar av över 1 000 anställda (inklusive de på Eidos-Montreal), försäljning av sina studios (Saber Interactive, Gearbox Entertainment), och rakt av stänga ned andra (Free Radical Design, Volition Games). Embracer har nyligen delat upp sig i tre separata företag, med sina studios fördelade mellan dem.

Embracer har nyligen stängt ner Pieces Interactive, utvecklarna av den nya omarbetningen av Alone in the Dark som släpptes tidigare i år. Studion är bara en i raden av studios som har drabbats av nedläggningar under de senaste tio månaderna av det problemtyngda Embracer Group. På Pieces Interactives webbplats syns nu en grafik som tackar för tiden mellan 2007-2024 och en kort beskrivning av deras historia.

Pieces Interactive har släppt över tio titlar på olika plattformar sedan 2007, inklusive egna koncept som Puzzlegeddon, Fret Nice, Leviathan Warships, Robo Surf och Kill to Collect, samt arbete på beställningstitlar som Magicka 2 och diverse DLC för Magicka. Efter att Pieces Interactive förvärvades av Embracer Group år 2017 har de arbetat på expansioner för Titan Quest och den senaste omarbetningen av Alone in the Dark.

Alone in the Dark, som släpptes i mars i år, har blandade recensioner och för närvarande ett betyg på 63 på Metacritic. Spelet inkluderar skådespelarna Jodie Comer och David Harbour och är en tredjepersons omarbetning av det klassiska skräcköverlevnadsspelet från 1992. Embracer Group har genomgått en omfattande omstrukturering efter ett misslyckat affärsavtal år 2023, vilket har resulterat i stora nedskärningar i personalstyrkan över sina många studios, inklusive nedläggningar och försäljningar av olika utvecklarstudios.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top