Epic Games kräver förändring av Google Play Store-policyer

 

TLDR: Epic Games har lämnat in en inhibitionsorder som skulle tillåta tredjepartsappbutiker på Googles Play Store i sex år.

Som rapporterat av Reuters, lämnades ansökan in till San Franciscos amerikanska distriktsdomare James Donato i Kalifornien den 11 april.

Epic Games har lämnat in en inhibitionsorder som syftar till att tillåta tredjepartsappbutiker på Googles Play Store under en sexårsperiod. Detta förslag är en del av deras pågående insatser för att ändra Googles Play Store-policyer. Enligt Reuters har ansökan lämnats in till domare James Donato i Kalifornien den 11 april och förväntas nu gå igenom en juridisk granskning.

Epic Games’ initiativ att öppna upp för tredjepartsappbutiker på Google Play Store är en del av deras övergripande strategi att skapa en mer öppen och konkurrensutsatt marknad för appar. Genom att tillåta fler butiker på plattformen skulle utvecklare ha fler alternativ för att nå sina användare och potentiellt få bättre ekonomiska villkor. Det är en del av Epic Games’ vision att skapa ett öppnare “möjlighetsutrymme” för apputvecklare och spelföretag.

Denna senaste åtgärd från Epic Games kommer efter deras tidigare framgång i en rättslig strid mot Apple angående app-butiker. Epic Games har tagit en aktiv roll i att utmana de stora tech-företagen och deras monopolistiska praxis. Genom att driva dessa förändringar på Google Play Store hoppas Epic Games att skapa en mer jämlik och konkurrensutsatt marknad för app-utvecklare och användare. Det återstår att se hur denna juridiska process kommer att påverka smartphone-ekosystemet framöver.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top