Hermen Hulst och Hideaki Nishino utnämnda som dubbla PlayStation VD:ar efter Jim Ryans avgång

Sony har utsett Hermen Hulst och Hideaki Nishino till dubbla VD:ar för PlayStation, efter Jim Ryans avgång från företaget i våras; de kommer att börja den 1 juni. Ryan meddelade att han lämnade PlayStation förra året, med Hiroki Totoki från Sony Group Corporation som tillfällig VD efter hans avgång i mars. Efter den korta perioden tar PlayStation itu med VD-rollen med två personer, var och en med olika fokus.

Hulst har utsetts till VD för SIE:s Studio Business Group medan Nishino har utsetts till VD för SIE:s Platform Business Group. Totoki, nu som tillfällig VD, kommer att vara ordförande för SIE samt återgå till sin roll som COO och CFO för Sony Group Corporation. Både Nishino och Hulst kommer att rapportera till Totoki.

“Sony Interactive Entertainment är ett dynamiskt och växande företag som levererar otroliga underhållningsupplevelser genom kopplingen av innehåll och teknik,” skriver Totoki i ett pressmeddelande. “Dessa två ledare kommer att ha tydliga ansvarsområden och kommer att hantera strategisk direction för att säkerställa att fokus fortsätter att ligga på att fördjupa engagemanget med befintliga PlayStation-användare och expandera upplevelser för nya målgrupper.”

Nishino var senior vice president för PlayStation Platform Experience Group, “ansvarig för att utveckla upplevelser och teknologi med PlayStation-produkter och tjänster,” inklusive PlayStation 5, PlayStation VR2 och PlayStation Network. Sony säger att i hans nya roll som VD kommer han fortsätta att vara ansvarig för teknologi, produkter, tjänster och plattformsupplevelser. Han kommer även att ha tillsyn över relationerna med tredjepartsutgivare och utvecklare samt kommersiella operationer, inklusive försäljning och marknadsföring av hårdvara, tjänster och tillbehör.

“Vi kommer att fortsätta att förena spelare genom världsledande produkter, tjänster och teknologi,” skriver Nishino. “Vi strävar alltid efter att växa vår gemenskap ännu mer med innovation inom varje område på Sony Interactive Entertainment. Jag är hedrad över att ha utsetts till en så viktig roll tillsammans med Hermen. Genom att arbeta närmare tillsammans kommer vi att vara positionerade för att bygga otroliga upplevelser för en allt större publik nu och i framtiden.”

Hulst var senior vice president och chef för PlayStation Studios, ansvarig för “att utveckla innehåll över flera enheter inklusive PlayStation-konsoler och datorer, samt att ta spelmärken till nya medier som film och tv genom PlayStation Productions.” Som VD kommer Hulst att vara ansvarig för utvecklingen, publiceringen och driftsättningen av first party-innehåll.

“Jag är oerhört glad att leda studio business group och fortsätta att bygga på vår framgång med PlayStation 5, samtidigt som vi förbereder oss för framtiden,” skriver han i pressmeddelandet. “Datalspelsbranschen är en av de största underhållningsbranscherna i världen och har byggts på äktenskapet mellan innehåll och teknik, och jag ser fram emot att fortsätta att utmana gränserna för spel och underhållning.”

Totoki säger i ett separat blogginlägg att senare denna månad kommer spelare “att få veta mer om den långsiktiga visionen för Sony Group och den avgörande roll SIE spelar i den visionen,” antyder att företaget kanske har någon form av evenemang som händer i maj. Han tillägger, “[Räkenskapsåret 2024] markerar starten på Mid-Range Plan-perioden för Sony Group där vi kommer att sätta kursen för hållbar tillväxt.”

För mer om PlayStation, läs Game Informers recension av Stellar Blade och sedan läs deras recension av Final Fantasy VII Rebirth. Efter det, kolla in denna intervju med tidigare PlayStation-chefen Jack Tretton om förvärv, live service-spel, E3 och mycket mer.

Vad tycker du om PlayStations dubbla VD-approach? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Hermen Hulst och Hideaki Nishino har blivit utnämnda till dubbla VD:ar för PlayStation efter Jim Ryans avgång från företaget tidigare i år. De kommer att börja sina nya roller den 1 juni, och kommer att ha olika fokusområden inom företaget. Hulst kommer att vara VD för SIE:s Studio Business Group medan Nishino kommer att fokusera på SIE:s Platform Business Group. Hiroki Totoki, tillfällig VD efter Ryans avgång, kommer att vara ordförande för SIE och återgå till sin roll som COO och CFO för Sony Group Corporation. Både Hulst och Nishino kommer att rapportera till Totoki.

Nishino, som tidigare var senior vice president för PlayStation Platform Experience Group, får nu ansvar för teknologi, produkter, tjänster och plattformsupplevelser inom företaget. Han kommer även att ha tillsyn över relationerna med tredjepartsutgivare och utvecklare samt kommersiella operationer. Hulst, å andra sidan, som tidigare var chef för PlayStation Studios, kommer att vara ansvarig för utvecklingen, publiceringen och driftsättningen av first party-innehåll. Båda de nya VD:arna ser fram emot att fortsätta att driva PlayStation framåt och skapa innovativa upplevelser för spelare världen över.

Sony Interactive Entertainment har som mål att fortsätta att leverera högkvalitativa spelupplevelser och teknologi till sina användare. Med den nya dubbla VD-strukturen kommer företaget att kunna fokusera på att fördjupa engagemanget med befintliga PlayStation-användare samtidigt som de utvidgar sin publik. Genom att samarbeta närmare tillsammans hoppas Hulst och Nishino kunna bygga på PlayStation’s framgångar med PlayStation 5 och förbereda företaget för framtiden. Sony har också antytt att det kan komma något stort inom kort, troligtvis i form av ett evenemang i maj där spelare kommer att få veta mer om företagets långsiktiga vision och planer för hållbar tillväxt.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top