Nintendo Switch passerar 140 miljoner enheter sålda.

Nintendo har avslöjat att Switch har passerat 140 miljoner enheter sålda, vilket säkrar dess nuvarande plats som det näst bäst säljande konsolenheten i företagets historia. Denna nyhet kommer samtidigt som Nintendo har avslöjat att man kommer att annonsera Switch-efterträdaren före mars 2025, vilket innebär att det fortfarande finns tid för Switch att komma ikapp Nintendos bäst säljande konsol: Nintendo DS.

Sedan den senaste finansiella resultattelefonen har Switch sålt ytterligare 1,96 miljoner enheter, vilket innebär att det totala antalet uppgår till 141,32 miljoner. Det håller den på andra plats, endast bakom Nintendo DS massiva 154,02 miljoner. Det är möjligt att Switch passerar Nintendo DS, särskilt med tanke på att Switch förmodligen kommer fortsätta sälja även efter att dess efterträdare släppts, men det är en stor lucka på 13 miljoner enheter att komma ifatt.

I övrigt i de finansiella resultaten har The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom sålt 20,28 miljoner enheter, Super Mario Bros. Wonder har sålt 11,96 miljoner, Mario Kart 8 Deluxe ytterligare 6,79 miljoner och Pikmin 4 3,33 miljoner. Det finansiella året som avslutades med mars 2024 var starkt för Switch-programvaran, med försäljning av 163,95 miljoner enheter under kvartal 1-3 av finansåret 2024. Men jämfört med samma kvartal för finansåret 2023 är Switch-programvaran ned med 4,7%.

Med en Switch-efterträdare på horisonten lär den siffran förmodligen vara betydligt högre nästa år vid den här tiden.

I väntan på det, läs om Nintendo Direct som äger rum nästa månad och kolla sedan in Game Informers topp 10 Switch-spel. Efter det, kolla in denna lista över Switchs bäst säljande spel.

Tror du att Switch kommer att överträffa Nintendo DS? Berätta gärna i kommentarerna nedan!

Nintendo har nyligen meddelat att Nintendo Switch har passerat 140 miljoner sålda enheter, vilket gör den till den näst bäst säljande konsolenheten i företagets historia. Detta är en imponerande prestation för Switch, som fortfarande har potential att komma ikapp den nuvarande ledaren, Nintendo DS, som har sålt 154,02 miljoner enheter. Trots att en efterträdare till Switch kommer att presenteras före mars 2025, förväntas Switch fortsätta sälja starkt och eventuellt kunna överträffa Nintendo DS i framtiden.

Senaste finansiella resultat visar att Switch har sålt ytterligare 1,96 miljoner enheter, vilket tar det totala antalet sålda enheter till 141,32 miljoner. Switch har varit framgångsrik med populära spel som The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Super Mario Bros. Wonder, Mario Kart 8 Deluxe och Pikmin 4, vilket har bidragit till dess stora framgång. Under det senaste finansiella året sålde Switch-programvaran 163,95 miljoner enheter, men jämfört med föregående år var försäljningen ned med 4,7%.

Med en efterträdare till Nintendo Switch på väg, förväntas försäljningen av spel och enheter öka ännu mer. Nintendo har bekräftat att en Nintendo Direct presentation kommer att äga rum nästa månad och det är spännande att se vilka nya spel och funktioner som kommer att avslöjas. Med fortsatt framgång för Nintendo Switch och dess efterträdare i sikte, ser framtiden ljus ut för Nintendo på den bärbara spelmarknaden.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top