Nintendo kommer avslöja Switch efterträdare innan mars 2025.

Nintendo kommer att avslöja Switch-efterträdaren inom innevarande räkenskapsår, som avslutas den 31 mars 2025. Företaget säger dock att det inte kommer att nämnas något om denna efterträdare under en Nintendo Direct som hålls i juni; den här Directen kommer istället att fokusera på spelen som kommer till Switch under andra halvan av 2024.

Det här är inte den första antydningen om en Switch-efterträdare från företaget, men det är den mest direkta och kommer från samma finansiella resultat där vi har lärt oss att Switch har sålt ytterligare 1,96 miljoner enheter sedan sist, vilket gör det totala antalet uppe i 141,32 miljoner. Programvaran har nått 1,235 miljard enheter.

“Det här är Furukawa, president för Nintendo,” säger företagets tillkännagivande på X (tidigare Twitter). “Vi kommer att göra en tillkännagivelse om efterträdaren till Nintendo Switch inom detta räkenskapsår. Det kommer att ha gått över nio år sedan vi meddelade att Nintendo Switch existerade tillbaka i mars 2015. Vi kommer att hålla en Nintendo Direct i juni angående Nintendo Switch-programvarulistan för senare halvan av 2024, men var medvetna om att det inte kommer att nämnas något om Nintendo Switch-efterträdaren under den presentationen.”

Det här tillkännagivandet följer branschrapporter från tidigare i år som säger att Switch-efterträdaren siktar på en utgivningsdatum i mars 2025. Det kan fortfarande vara fallet med tanke på Furukawas avslöjande, men med tanke på tidslinjen kan Nintendo också meddela efterträdaren den månaden, vilket innebär att vi eventuellt inte har den i våra händer förrän senare det året. Endast tiden kommer att visa, men åtminstone vet vi nu officiellt att vi vid den här tiden nästa år kommer att veta vad efterträdaren till Switch är.

För mer information, läs om hur Nintendo enligt uppgift visade upp Switch-efterträdaren för utvecklare på Gamescom förra året, och kolla sedan in Game Informers topp 10 Switch-spel.

Vad hoppas du att se från Switch-efterträdaren? Berätta gärna i kommentarerna nedan!

Nintendo meddelade nyligen att de planerar att avslöja efterträdaren till Nintendo Switch senast i mars 2025. Det bekräftades att detta inte kommer att ske under den kommande Nintendo Direct som äger rum i juni, utan kommer istället att fokusera på spel som släpps till Switch under andra halvan av 2024. Det har varit spekulationer om en Switch-efterträdare tidigare, men detta är den mest definitiva beskedet hittills från företaget.

Under det senaste finansiella resultatet avslöjade Nintendo att Switch fortsätter att sälja bra med totalt 141,32 miljoner sålda enheter och 1,235 miljarder sålda spel. Presidenten för Nintendo, Furukawa, bekräftade att en tillkännagivelse om efterträdaren till Switch kommer att göras under innevarande räkenskapsår. Det har gått över nio år sedan lanseringen av Switch, och fans ser fram emot att få veta vad nästa generation av konsolen har att erbjuda.

Rapporter tidigare i år antydde att Switch-efterträdaren planeras att släppas i mars 2025. Det återstår att se om detta stämmer, men det är klart att Nintendo kommer att ge mer information inom det närmaste året. Spekulationerna om Switch-efterträdaren har ökat, särskilt efter rykten om att den visades för utvecklare på Gamescom förra året. Fans är exalterade över att se vad som väntar och förväntar sig spännande förbättringar och nya funktioner från den nya konsolen.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top