Ny Tomb Raider TV-Serie av Phoebe Waller-Bridge

Amazon har beställt en ny TV-serie om Tomb Raider till produktion, och den kommer att skrivas och produceras av Fleabag-stjärnan och författaren Phoebe Waller-Bridge, som också medverkade i förra årets Indiana Jones and the Dial of Destiny. Liknande som Amazons Fallout-serie, kommer denna Tomb Raider-show att ha premiär exklusivt på Prime Video i över 240 länder och territorier runt om i världen.

Denna serieorder kommer som en del av ett större avtal mellan Amazon MGM Studios och Tomb Raider-rebootutvecklaren Crystal Dynamics, som för närvarande arbetar med ett nytt Tomb Raider-spel i Unreal Engine 5. I december 2022 fick vi reda på att Amazon Games kommer att publicera det pågående Tomb Raider-spelet, vilket Amazon beskriver som ett “single-player, narrative-driven adventure that will add a new chapter to Lara Croft’s ” story in the Tomb Raider series.

Phoebe Waller-Bridge som Helena Shaw i Indiana Jones and the Dial of Destiny

“Med ett stort IP är möjligheterna oändliga,” skriver Amazon Games vice president Christoph Hartmann i ett pressmeddelande. “Berikningen och djupet i fiktionen gör det möjligt för Prime Video att berätta separata historier om Lara Crofts äventyr. Vi är hedrade att Crystal Dynamics har anförtrott Amazon med denna ikoniska franchise, och vi ser fram emot att se vart denna samarbete tar oss.”

Detta är den andra kommande TV-adaptionen som kommer att handla om den ikoniska skattletaren. Netflix’s animerade serie Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, med Haley Atwell, är planerad att ha premiär senare i år. Denna specifika serie utspelar sig inom kontinuiteten av Crystal Dynamics reboot-trilogi, efter händelserna i Shadow of the Tomb Raider.

Om du är nyfiken på Crystal Dynamics senaste Tomb Raider-reboot kan du hämta Tomb Raider: Game of the Year Edition gratis på PC via GOG om du är medlem på Amazon Prime under hela maj. För mer läs Game Informers tankar om det senaste Tomb Raider-spelet i vår Shadow of the Tomb Raider-recension.

En ny spännande TV-serie baserad på Tomb Raider har beställts av Amazon Prime Video och kommer att skrivas och produceras av ingen mindre än Phoebe Waller-Bridge, känd för sin roll i Fleabag och även medverkade i Indiana Jones and the Dial of Destiny förra året. Liknande Amazon’s Fallout-serie, kommer denna nya Tomb Raider-show att ha premiär exklusivt på Prime Video och kommer att visas i över 240 länder och territorier runt om i världen.

Den spännande nyheten om denna serieorder kommer som en del av ett större avtal mellan Amazon MGM Studios och Crystal Dynamics, utvecklarna bakom Tomb Raider-rebooten. För närvarande arbetar Crystal Dynamics på ett nytt Tomb Raider-spel i Unreal Engine 5, och Amazon Games kommer att publicera detta kommande spel. Den nya TV-serien kommer att utforska nya kapitel i Lara Crofts historia och Amazon är hedrade över att få möjligheten att utveckla denna ikoniska franchis.

Även Netflix har planer på att släppa en animerad serie baserad på Tomb Raider, kallad Tomb Raider: The Legend of Lara Croft, med Haley Atwell i huvudrollen. Denna serie kommer att följa händelserna efter Crystal Dynamics reboot-trilogi och är en del av det ökade intresset för Lara Croft och hennes äventyr. Fans av Tomb Raider kan även ladda ner Tomb Raider: Game of the Year Edition gratis på PC genom GOG, en förmån för Amazon Prime-medlemmar under hela maj månad. Det ser verkligen ut som om det finns mycket att se fram emot för Tomb Raider-fans i framtiden.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top