PC-adapter för PlayStation VR2 i Augusti

Efter att ha teasat om PC-stödtester tidigare i år kommer PC-adaptern för PlayStation VR2 i augusti, avslöjar företaget. Mer specifikt kommer enheten att kosta 59,99 USD och finnas tillgänglig hos utvalda återförsäljare och PlayStations onlinebutik från och med den 7 augusti. Med denna enhet kan du använda PlayStation VR2-hårdvaran för att spela SteamVR-spel, inklusive den hyllade Half-Life: Alyx.

Ironiskt nog har PlayStation-spelare bett om en portning av Half-Life: Alyx till PlayStation VR (och nu PlayStation VR2) i åratal. Även om det fortfarande inte sker tillåter denna PC-adapter åtminstone spelare att använda sin PlayStation VR2-enhet för att spela spelet genom Steam. De kan göra samma sak med hundratals andra SteamVR-spel, som Fallout 4 VR och War Thunder.

Här är de minsta PC-kraven för att använda PlayStation VR2 på din PC:

Dock, även om det är spännande att kunna använda din PlayStation VR2-enhet på din PC, kommer det med vissa tydliga nackdelar.

“PS VR2 utformades från grunden specifikt för PS5 – så du kommer märka att vissa nyckelfunktioner, som HDR, headset-återkoppling, ögonspårning, adaptiva avtryckare och haptisk återkoppling (förutom skakning), inte är tillgängliga när du spelar på PC,” skriver PlayStation-bloggen. “Dock stöds andra högkvalitativa och sensoriska fördjupningsfunktioner på PS VR2, inklusive 4K-bilder (2000 x 2040 per öga), 110 graders synfält, fingerberöringsdetektering och genomskinlig vy, samt foveated rendering (utan ögonspårning) och 3D-ljud i stödda spel.”

PlayStation säger att det mest fördjupande sättet att uppleva PlayStation VR2 kommer fortfarande att vara PS5, även efter att denna PC-adapter finns tillgänglig för köp.

För att installera PC-adaptern måste du ansluta PlayStation VR2 till din PC med hjälp av adaptern och DisplayPort 1.4-kabeln. Därefter laddar du ner PlayStation VR2-appen och SteamVR-appen från Steam. Detta kommer att låta dig installera enheten på PC, anpassa dina inställningar och spela SteamVR-spel.

PlayStation VR2 PC-adaptern kommer att finnas tillgänglig för köp från och med den 7 augusti.

För mer information, läs Game Informers recension av Half-Life: Alyx, och sedan Game Informers recension av PlayStation VR2.

Kommer du att köpa PlayStation VR2 PC-adaptern? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Efter att ha teasat om PC-stödtester tidigare i år kommer PC-adaptern för PlayStation VR2 äntligen att släppas i augusti. Enheten kommer att kosta 59,99 USD och finns tillgänglig hos utvalda återförsäljare och på PlayStations onlinebutik från och med den 7 augusti. Med denna adapter blir det möjligt att använda PlayStation VR2-hårdvaran för att spela SteamVR-spel såsom det populära spelet Half-Life: Alyx.

Även om många PlayStation-spelare har önskat en portning av Half-Life: Alyx till PlayStation VR under lång tid, är det nu möjligt att spela spelet genom Steam med hjälp av den nya PC-adaptrar. Dessutom kan användarna njuta av hundratals andra SteamVR-spel som Fallout 4 VR och War Thunder med sin PlayStation VR2-enhet på sin PC. Trots denna spännande möjlighet finns det dock vissa nackdelar att tänka på.

En av de största nackdelarna med att använda PlayStation VR2 på PC är att vissa nyckelfunktioner är inte tillgängliga, såsom HDR, headset-återkoppling, ögonspårning, adaptiva avtryckare och haptisk återkoppling. Även om vissa sensoriska fördjupningsfunktioner som 4K-bilder, 110 graders synfält och fingerberöringsdetektering fortfarande stöds, rekommenderar PlayStation fortfarande att det mest fördjupande sättet att uppleva PlayStation VR2 är på en PS5-konsol.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top