Personalen uppsagd hos Mars-utvecklaren Keoken Interaktiv.

Keoken Interactive, utvecklare av Deliver Us The Moon och Deliver Us Mars, har avskedat nästan hela sin personal. De två grundarna till studion är de enda kvarvarande anställda.

Grundarna Keon Deetman (VD) och Paul Deetman (verkställande direktör) meddelade på sociala medier att efter att studion misslyckades med att säkra finansiering under Game Developer’s Conference (GDC) i mars, hade de “ansträngt alla möjliga alternativ för publicering, konsultuppdrag och samarbetsutveckling.” Som ett resultat har resten av personalen blivit uppsagd. GameIndustry.biz bekräftade att 13 anställda påverkades, varav 11 var heltidsanställda och 2 frilanskontraktörer.

Deetmans har uppmanat studior med lediga tjänster att anställa deras påverkade personal. Grundarna planerar att fortsätta driva verksamheten och har lovat att återuppbygga, vilket inkluderar att starta en Kickstarter för att crowdsource Deliver Us Home, en uppföljare till Deliver Us Mars.

Det var tydligt att Keoken hade problem när grundarna postade en video i mars där de avslöjade att de inte lyckats landa en publiceringsaffär efter att ha pitchat fem spel till över 40 publicister under två år. Istället beslutade grundarna att offentligt avslöja dessa projekt för att väcka intresse, varav en var Deliver Us Home och två var Deliver Us The Moon-spinoffs, inklusive ett VR-spel.

Keoken hade en gång 45 anställda, men antalet anställda hade minskats till 20 i mars 2024 innan fyra anställda till blev uppsagda samma månad. I en intervju med GameIndustry.biz avslöjade Deetmans att de hade gått månader utan att ta ut en lön för att hjälpa företaget att hålla sig flytande.

Keoken Interactive, utvecklaren bakom spel som Deliver Us The Moon och Deliver Us Mars, har drabbats av stora nedskärningar i personalstyrkan. Efter att misslyckats med att säkra finansiering under Game Developer’s Conference (GDC) i mars, meddelade grundarna Keon Deetman och Paul Deetman att de endast själva och ingen annan personal skulle kvarstå på studion. Totalt 13 anställda påverkades, vilket inkluderade både heltidsanställda och frilanskontraktörer.

Efter nedskärningarna uppmanade Deetmans andra studior att överväga deras gamla personal för anställning. De planerar att fortsätta verksamheten och har som mål att starta en Kickstarter-kampanj för att finansiera en ny titel, Deliver Us Home, som är en uppföljare till Deliver Us Mars. Trots de svårigheter som studion har stött på är grundarna optimistiska om att kunna bygga upp verksamheten igen.

Det har varit en berg-och-dalbana för Keoken Interactive, med en personalminskning från 45 anställda till endast 20 fram till mars 2024. Trots hård arbetsinsats och uppoffringar från Deetmans, inklusive att gå utan lön under månader för att hålla företaget flytande, lyckades de inte undvika de smärtsamma nedskärningarna. Framtiden för studion är oviss, men grundarna kämpar vidare för att hitta nya möjligheter och fortsätta sin passion för spelutveckling.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top