Redfall intended for big offline update för stor offline-uppdatering

Arkane Austin skulle enligt uppgift släppa en stor Redfall-uppdatering denna månad som skulle ha lagt till offlinespel i det alltid online-spelet innan Microsoft plötsligt stängde ner studion, enligt IGN. Detta följer gårdagens nyheter om att Microsoft skulle stänga ner Arkane Austin, Hi-Fi Rush-utvecklaren Tango Gameworks, Mighty Doom-studion Alpha Dog Games, och absorbera Roundhouse Games i ZeniMax Online Studios.

Denna offlinespelsuppdatering skulle ha adresserat en av spelarnas största klagomål med spelet – att Redfall alltid kräver en anslutning till internet – men nu kommer den uppdateringen aldrig att se dagens ljus. Det är en särskilt oroande detalj med tanke på att Arkane Austin är stängd nu, dagen då Redfall-servrarna inte längre är aktiva och gör spelet ospelbart, verkar närmare än någonsin tidigare.

IGN rapporterar också att det var sagt att den nu avbokade Hero Pass, som skulle ha lagt till två ytterligare spelbara karaktärer i Redfall, var schemalagd för släpp runt Halloween. Det kommer uppenbarligen inte att släppas nu – Bethesda säger att de som köpt Hero Pass kommer att vara berättigade “att få värdet av uppgraderingen” – men om den hade kommit till spelet runt Halloween hade det varit ungefär 18 månader efter Redfalls lansering.

Redfall släpptes till Xbox Series X/S och PC den 2 maj till dåliga recensioner från kritiker – läs Game Informers recension här – och spelare likaså, och första-persons multiplayer-vampyrskytten misslyckades med att återhämta sig, med Microsoft Gaming VD Phil Spencer säger “Jag är besviken på mig själv,” när han tillfrågades om dess lansering.

Enligt rapporter hoppades vissa av Arkane Austins personal att Microsoft skulle ställa in Redfall eller starta om det som ett ensamspelarspel, efter det senares förvärv av ZeniMax Media 2020 för 7,5 miljarder dollar. Arkane Austins regissör Harvey Smith sa att Microsoft ställde in en PlayStation 5-version av Redfall efter detta förvärv.

[Källa: IGN]

Hur känner du inför att Microsoft stängde ned Arkane Austin? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Redfall, det första spel från Arkane Austin, var enligt uppgift på väg att få en stor uppdatering som skulle lägga till offlinespel i spelet innan studion plötsligt stängdes ner av Microsoft. Denna uppdatering skulle ha adresserat en av spelarnas största klagomål med spelet, att det alltid krävde en anslutning till internet. Tyvärr kommer denna efterlängtade uppdatering aldrig att släppas nu när Arkane Austin inte längre är aktiv.

Det är särskilt oroande att den här uppdateringen inte kommer att ske med tanke på att Redfall är ett alltid online-spel och att stängningen av studion innebär att spelets servrar en dag kommer att stängas ned och göra det ospelbart. Det är också värt att nämna att en Hero Pass var planerad att släppas runt Halloween och erbjuda ytterligare spelbara karaktärer, men även den har blivit avbokad.

Redfall släpptes till Xbox Series X/S och PC i maj och möttes av dåliga recensioner från både kritiker och spelare. Många hoppades att Microsoft skulle göra om spelet till ett ensamspelarspel efter förvärvet av ZeniMax Media, men tyvärr verkar det som att Redfall inte kommer att få den chansen. Det är en trist utveckling för både fans av spelet och de som arbetade på det.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top