Remedy avbokar Codename Kestrel-spelet

Remedy Entertainment, studion bakom förra årets Alan Wake 2 och 2019 års Control, har ställt in Codename Kestrel, sitt “premium samarbetsmultiplayerspel”. Spelet, som delvis finansierades och co-publicerades av Tencent, befann sig i tidigt konceptstadium enligt Remedy, med bara en liten team som arbetade på det.

Studion säger att de ställde in Codename Kestrel för att fokusera på andra spel som de utvecklar i sin portfölj, och noterar att på grund av denna avbokning kommer deras andra projekt att få “erfarna utvecklare omplacerade från Kestrel”.

Dessutom säger Remedy att planerade investeringar och behovet att rekrytera ytterligare medarbetare för Kestrel tas bort med denna avbokning.

“Codename Kestrel visade tidig potential, men projektet befann sig fortfarande i tidigt konceptstadium,” skriver Remedy CEO Tero Virtala i ett pressmeddelande. “Våra andra projekt har gått bra och håller på att gå vidare till nästa utvecklingssteg, och ökad fokus på dem ger oss fördelar. Vi kan omfördela talangfulla Kestrel-utvecklare till dessa andra spelprojekt, och många av våra supportfunktioner får ytterligare fokus på sina verksamheter. Detta är ännu ett sätt att säkerställa att våra spelprojekt fortsätter göra framsteg.

“Jag vill tacka vårt Kestrel-utvecklingsteam. Även om vi bestämde oss för att avsluta projektet för bredare fördelar för Remedy, har vårt team gjort ett bra arbete och gett oss värdefulla lärdomar. Jag vill också tacka Tencent för deras partnerskap hittills. De har varit mycket professionella och stöttande.”

Codename Kestrel som projekt började i november 2023 som en omstart från ett tidigare Remedy-projekt med kodnamn Vanguard.

Denna avbokning kommer bara några veckor efter Remedys senaste uppdatering om sina spel under utveckling, där studion sa att Codename Kestrel fortfarande är i konceptstadiet. Det är också där Remedy avslöjade att teamet för Control 2 fokuserar på att slutföra konceptbevisstadiet och att Max Payne 1 & 2 Remake förväntas gå in i full produktion under Q2 detta år. Du kan läsa den uppdateringen här.

Tror du att Remedy gör rätt beslut genom att avboka Codename Kestrel? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Remedy Entertainment, kända för sina tidigare spel som Alan Wake 2 och Control, har nyligen meddelat att de har ställt in sitt kommande samarbetsmultiplayerspel Codename Kestrel. Spelet var fortfarande i ett tidigt konceptstadium och delvis finansierades av Tencent. Enligt Remedy var beslutet att avboka Kestrel en del av deras strategi att fokusera på andra spel i sin portfölj.

Studion noterade att projektet visade tidig potential, men deras andra spelprojekt har gått bra och behöver mer resurser och fokus. Som ett resultat kommer erfarna utvecklare som arbetade på Kestrel att omfördelas till andra projekt inom företaget. Remedy tackade även Tencent för deras partnerskap under utvecklingen av spelet.

Codename Kestrel startade som en omstart från ett tidigare Remedy-projekt med kodnamn Vanguard och avbokningen kommer bara några veckor efter deras senaste uppdatering om sina spel i utveckling. Detta beslut har väckt diskussion om huruvida det var rätt att avbryta spelet, och Remedy har öppnat upp för feedback från spelgemenskapen om deras val.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top