Square Enix inleder uppsägningar denna vecka

Square Enix, utvecklaren och förläggaren bakom årets Final Fantasy VII Rebirth, är inställd på att säga upp ett obestämt antal anställda över sina kontor i USA och Europa, som har sina högkvarter i Kalifornien och Storbritannien, respektive, denna vecka. Enligt de som var närvarande levererade Square Enix president Takashi Kiryu denna nyhet vid ett företagsomfattande möte, som först rapporterades av VideoGamesChronicle.

Uppsägningar som dessa misstänktes efter Square Enix senaste finansiella resultatrapport, som inkluderar en treårsplan för att omstrukturera företaget med en “aggressiv” strategi för multiplattformsutgivning efter att en diabild nämnde “strukturreformer.” Du kan se diabilden nedan:

Som du kan se ovan, som en del av Square Enix plan att återuppbygga sina affärsenheter utomlands från grunden, “började företaget optimera kostnader vid sina europeiska och amerikanska kontor via strukturreformer.” Efter över 10 000 uppsägningar över spelstudior och förläggare i år, är det lätt att läsa mellan raderna – strukturreformer låter mycket som “uppsägningar,” och nu har VGC bekräftat detta.

Publikationen rapporterar att dessa uppsägningar kommer att ske under den kommande månaden, och de som påverkas kommer att få reda på det denna vecka. Det totala antalet förväntade uppsägningar är inte känt, men VGCs källor säger att personalen berättades att det kommer att påverka främst de som arbetar inom publicering, IT och Square Enixs indie-spelsdivision Collective.

Anställda i Storbritannien som sägs upp kommer att gå in i en “enmånaders konsultperiod” i enlighet med brittisk lagstiftning, medan berörda anställda i USA potentiellt kan vara utan jobb före månadens slut.

Dessa uppsägningar är ett tillskott till en rad andra nedslående 2024-uppsägningar och nedläggningar, som nu totalt överstiger 10 000 bara under de första fem månaderna av året.

Tidigare denna månad stängde Xbox fyra Bethesda-studior, inklusive Hi-Fi Rush-utvecklaren Tango Gameworks och Redfall-studion Arkane Austin. Take-Two Interactive stängde Rollerdrome-studion Roll7 och Kerbal Space Program 2-studion Intercept Games tillsammans med stora uppsägningar för sitt indie-förlagsvarumärke Private Division. Samma vecka lärde vi oss att Deliver Us Mars-utvecklaren Keoken Interactive hade sagt upp nästan hela sin personal.

Annorstädes under året sagda EA upp ungefär 670 anställda över alla avdelningar, vilket resulterade i att Respawn Star Wars FPS-spel ställdes in. PlayStation sade upp 900 anställda över Insomniac, Naughty Dog, Guerrilla och mer, och stängde också ned London Studio under processen. Dagen innan, sade Until Dawn-utvecklaren Supermassive Games upp 90 anställda.

I slutet av januari lärde vi oss att Embracer Group hade ställt in ett nytt Deus Ex-spel under utveckling på Eidos-Montréal och sagt upp 97 anställda i processen. Även i januari hade Destroy All Humans-remake-utvecklaren Black Forest Games sagt upp 50 anställda och Microsoft meddelade att de säger upp 1 900 anställda över sina Xbox-, Activision Blizzard- och ZeniMax-team. Outriders-studion People Can Fly sade upp mer än 30 anställda i januari, och League of Legends-företaget Riot Games sade upp 530 anställda.

Lords of the Fallen förläggaren CI Games sade upp 10 procent av sin personal, Unity kommer att säga upp 1 800 personer före slutet av mars, och Twitch sade upp 500 anställda.

Vi lärde oss också att Discord hade sagt upp 170 anställda, att uppsägningar skedde hos PTW, ett supportföretag som har arbetat med företag som Blizzard och Capcom, och att SteamWorld Build-företaget, Thunderful Group, avskedade cirka 100 personer. Dead by Daylight-utvecklaren Behaviour Interactive sade också upp 45 personer.

[Källa: VideoGamesChronicle]

Square Enix, det beprövade företaget bakom framgångsrika titlar som Final Fantasy VII Rebirth, planerar att genomföra nedskärningar inom organisationen denna vecka. Enligt företagets president Takashi Kiryu, som delade nyheten vid ett företagsmöte, är dessa nedskärningar en del av en omstruktureringsplan för att stärka företagets närvaro internationellt. Genom att börja med kostnadsoptimering på kontoren i USA och Europa, där huvudkontoren ligger, tar Square Enix steg mot en mer konkurrenskraftig och effektiv organisation.

De senaste finansiella resultaten för Square Enix indikerade behovet av förändring och anpassning för att möta framtidens utmaningar inom spelindustrin. Med en fokus på flerplattformsutgivning och nya strategier för att stärka företagets position, inkluderade den nya treårsplanen tydliga referenser till strukturreformer. Detta ledde till förväntningar om nedskärningar inom företaget, vilket nu bekräftats av Videogameschronicle. Genom att optimera sin verksamhet ute i världen ger Square Enix en tydlig signal om att förändring är nödvändig för att möta den snabbrörliga spelmarknaden.

Med över 10 000 uppsägningar inom spelbranschen under det första kvartalet av året, är det tydligt att nedskärningar är en del av det nya normala för många företag. Square Enixs beslut att genomföra nedskärningar i USA och Europa är bara en av många liknande åtgärder som har tagit plats på senare tid inom spelindustrin. Genom att anpassa sig till förändringarna i marknaden och stärka sin verksamhet internationellt, förbereder sig Square Enix för en mer konkurrenskraftig framtid i spelvärlden.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top