Uppdatering: Prinsen av Persien Early Access

Evil Empire Ubisoft The Rogue Prince of Persia Roguelike PC Early Access Delayed Hades II

Uppdatering, 13/5/24:

The Rogue Prince of Persia, den kommande rogueliken från Dead Cells-utvecklaren Evil Empire, kommer dubbelhoppa in i Early Access den 27 maj. Detta nya releasedatum följer på en försening från det ursprungliga datumet den 14 maj på grund av Hades II, som kom ut i Early Access förra veckan och pryder senaste omslaget av Game Informer.

Evil Empire försenade Early Access-lanseringen av The Rogue Prince of Persia för att ge sitt team, deras mammor och spelare runt om i världen mer tid med Hades II. Teamet sa vid den tiden att The Rogue Prince of Persia fortfarande skulle släppas i Early Access denna månad, och nu vet vi att det blir den 27 maj.

Den ursprungliga historien fortsätter nedan…

Ursprunglig historia, 10/5/24:

Dead Cells-utvecklaren Evil Empire har försenat sin kommande roguelik, The Rogue Prince of Persia, på grund av Hades II. Ursprungligen planerad att släppas den 14 maj i PC Early Access, har Evil Empire försenat spelet till senare denna månad för att ge potentiella spelare mer tid med Hades II, som är en annan roguelike som kom ut i Early Access denna vecka och finns på det senaste omslaget av Game Informer-tidskriften.

“Så det har varit en galen vecka för oss,” står det i ett uttalande från Evil Empire. “Allt började när ett litet spel vid namn Hades II släpptes – du har säkert hört talas om det? Eftersom alla och deras mamma spelar det spelet (inklusive vårt hela team… och deras mammor), har vi beslutat att låta folk ha sin kul med det innan vi släpper The Rogue Prince of Persia.

“Vi kommer fortfarande att släppas i maj och återkommer med ett exakt datum på måndag. Även om vi har allt förtroende för The Rogue Prince of Persia, är det inte varje dag som ett spel inom samma genre som dig, som är ett av de mest efterlängtade spelen 2024, kommer att släppas i Early Access en vecka före din egen planerade release. Vi är inte så stolta att vi ignorerar konsekvenserna av det, och vi tror verkligen att denna korta försening är det bästa beslutet för oss och vår resa med Early Access.”

Teamet säger att denna extra tid kommer att användas för att finslipa The Rogue Prince of Persia ännu mer, lägga till “än mer coola saker” och fixa buggar. Det noterar även att Day One-patchen för spelet blev stor och denna extra tid kommer att ge teamet mer tid att testa den (och minska teamets stress som ett resultat).

Game Informer spelade nyligen spelet och älskade det som de spelade – du kan läsa våra förhandsgamingintryck av The Rogue Prince of Persia här. Om du är nyfiken på hur det ser ut i aktion, kolla in detta New Gameplay Today all about The Rogue Prince of Persia. För mer, kolla in vår diskussion med Evil Empire om skillnaden mellan en roguelike och en rogue-lite.

Kommer du att kolla in The Rogue Prince of Persia senare denna månad? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Uppdatering, 13/5/24:
Den kommande rogueliken The Rogue Prince of Persia från Evil Empire, som tidigare var planerad att släppas den 14 maj, kommer nu att släppas i Early Access den 27 maj. Förseningen berodde på att Hades II nyligen lanserades i Early Access, vilket fick Evil Empire att ge spelare och deras team mer tid att njuta av det spelet innan de släpper sin egen titel.

Evil Empire försvarade beslutet att försena The Rogue Prince of Persia genom att säga att de ville ge spelare mer tid att utforska Hades II och att de fortfarande är säkra på att deras eget spel kommer att vara en framgång. Det nya releasedatumet för The Rogue Prince of Persia kommer att ge teamet tid att finslipa spelet ytterligare, lägga till nya funktioner och lösa eventuella buggar innan lanseringen.

Spelare kan se fram emot att testa The Rogue Prince of Persia senare denna månad och se vad Evil Empire har utvecklat. Teamet arbetar hårt för att göra spelet så bra som möjligt och de är övertygade om att denna korta försening kommer att gynna både dem och spelarna i slutändan.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top