Atlus tar bort original Shin Megami Tensei V och DLC från butiken

Atlus har meddelat att den ursprungliga versionen av Shin Megami Tensei V kommer att tas bort från Nintendo eShop den 13 juni. Detta är en dag innan lanseringen av dess utökade definitiva upplaga, Shin Megami Tensei V: Vengeance.

Den 13 juni kommer Shin Megami Tensei V Digital Standard och Digital Deluxe-upplagor och allt dess DLC att tas bort från eShop. Ändå kommer ägare av fysiska och digitala versioner fortfarande kunna spela och ladda ner detta innehåll efter att det har tagits bort. SMT V släpptes först i november 2021, och Atlus utnämnde det till det bäst säljande spelet i serien i januari 2022.

Atlus har inte gett någon anledning till detta beslut, men med tanke på tidpunkten är det troligt att undvika förvirring med det kommande SMT V: Vengeance, vilket är samma spel men med förbättringar av livskvaliteten och en extra handling som introducerar nya platser och demoner (tänk på det som Persona 5 Royal för SMT V). Vengeance kommer också att vara tillgängligt på flera plattformar, medan det ursprungliga spelet var en exklusiv Switch-titel, och det kommer att köras till samma pris som den ursprungliga Standardversionen, $59.99.

Shin Megami Tensei V: Vengeance lanseras den 14 juni. Du kan läsa vår utökade förhandsvisning av spelet här, och du kan också kolla in vår recension av den ursprungliga SMT V här.

Atlus har meddelat att den ursprungliga versionen av Shin Megami Tensei V och dess DLC kommer att tas bort från Nintendo eShop den 13 juni, en dag innan lanseringen av den utökade definitiva upplagan, Shin Megami Tensei V: Vengeance. Trots detta kommer ägare av fysiska och digitala versioner fortfarande att kunna spela och ladda ner spelet även efter att det har tagits bort från eShop. SMT V släpptes först i november 2021 och blev det bäst säljande spelet i serien i januari 2022.

Atlus har inte gett någon konkret anledning till beslutet att ta bort det ursprungliga spelet, men det spekuleras att det kan vara för att undvika förvirring med den kommande utgåvan SMT V: Vengeance, som innehåller förbättringar av livskvaliteten och nytt innehåll. Vengeance kommer också att vara tillgängligt på flera plattformar och lanseras till samma pris som den ursprungliga versionen. Lanseringsdagen för Vengeance är den 14 juni.

Om du är intresserad av Shin Megami Tensei V: Vengeance kan du läsa en utökad förhandsvisning av spelet och även kolla in vår recension av det ursprungliga spelet. Med spännande nya platser, demoner och förbättringar är det definitivt något att se fram emot för fans av serien. Så missa inte lanseringen den 14 juni för att uppleva detta nya kapitel i Shin Megami Tensei-sagan.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top