Ljussmedja drabbas av stora uppsägningar

Lightforge Games pausar obegränsat arbete på sitt kommande RPG-projekt O.R.C.S. Teamet har minskats till en kärnbesättning när de få kvarvarande personalmedlemmarna försöker bestämma sin nästa åtgärd.

I ett meddelande som publicerades på spelets webbplats och sociala mediekanaler igår, hänvisar Lightforge till brist på publiceringsfinansiering som anledning till att de inte längre har möjlighet att fortsätta arbeta med Projekt O.R.C.S. För att minimera eventuell långvarig kamp beslutade teamet att omedelbart dra ur kontakten.

”Vi gör detta beslut nu så att vi kan ge stöd till vårt underbara utvecklarteam: ge dem tid att stabilisera sig, arbeta tillsammans för att hjälpa människor när de återvänder till arbetsmarknaden och hitta nya positioner för att fortsätta vår passion för att skapa spel,” säger Lightforge i uttalandet.

Under de kommande dagarna kommer teamet att stänga ner sin Discord och sociala kanaler. Därefter kommer den återstående personalen “bestämma vilken väg som kan vara livskraftig för projektet och studion.”

Lightforge bildades år 2020 som en studio enbart för distansarbete, med tidigare utvecklare från Blizzard och Epic (främst Fortnite). Enligt deras LinkedIn-sida anställde de mellan 11 och 50 anställda med målet att “förändra hur världen spelar RPG:er.”

Projekt O.R.C.S. var Lightforges första projekt, vilket avslöjades för bara tre månader sedan i februari. Det ambitiösa RPG:et hade som mål att kombinera världsbyggandet och samarbetsberättande från rollspel med traditionellt co-op-spel. Spelare skapade sin fantasyvärld med en inbyggd spelredigerare och begav sig sedan ut på uppdrag inom den. Det var mer eller mindre ett “bygg-din-egen Dungeons & Dragons”, tärningskast och allt, därför stod “O.R.C.S.” för “Online Roleplaying with Collaborative Storytelling”. Med spelet nästan inställt är det oklart om Projekt O.R.C.S. någonsin kommer att se dagens ljus.

Tyvärr är inte Lightforge den enda lilla studion som lider av den minskande brunnen med finansiering för investeringar i videospel. Leverera Oss Mars-utvecklaren Keoken Interactive tvingades nyligen uppsäga nästan hela sin personal av samma anledning. Branschen har varit i ett sargat tillstånd under det senaste året och en halv, med Microsoft stänger ner Tango Gameworks och Arkane Austin tidigare denna vecka och över 10 000 uppsägningar som skett bara i år.

Ljusfabriken Games har drabbats av betydande nedskärningar och deras Dungeons & Dragons-inspirerade projekt ORCS har pausats. Teamet har minskats till en kärnbesättning när de försöker navigera genom den tuffa tiden och bestämma vad nästa steg blir. I ett meddelande på spelets webbplats och sociala mediekanaler hänvisar Lightforge till bristen på publiceringsfinansiering som anledning till att de inte längre kan fortsätta arbetet med Projekt ORCS, och beslutade därför att dra ur kontakten.

Ljusfabriken Games meddelade att beslutet att pausa projektet nu är för att ge stöd till deras team och ge dem möjlighet att stabilisera sig. De vill assistera sina teammedlemmar att återintegrera sig på arbetsmarknaden och hitta nya positioner för att kunna fortsätta sin passion för att skapa spel. Teamet kommer att stänga ner Discord och andra sociala kanaler och sedan bestämma vilken väg som är möjlig att ta för både projektet och studion.

Projekt ORCS var Ljusfabrikens första projekt och avslöjades för endast tre månader sedan i februari. Spelet hade ett ambitiöst mål att kombinera element från rollspel med traditionellt co-op-spel. Genom att skapa sin egen fantasyvärld i spelets inbyggda redigerare och delta i samarbetande berättelser, skulle spelare kunna leva ut sina Dungeons & Dragons-drömmar online. På grund av bristen på finansiering är det oklart om Projekt ORCS kommer att nå färdigställande, och det är ett beklagligt exempel på den tuffa verkligheten för många mindre spelstudior i dagens konkurrensutsatta marknad.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top