The Rogue Prince of Persia försenad på grund av Hades II

Spelutvecklaren Evil Empire har försenat sitt kommande rougelike-spel, The Rogue Prince of Persia, på grund av Hades II. Ursprungligen planerat att släppas på tisdag den 14 maj i PC Early Access, har Evil Empire skjutit upp spelet till senare denna månad för att ge potentiella spelare mer tid med Hades II, som är ett annat rougelike-spel som släpptes i Early Access denna vecka.

“Det har varit en ganska galen vecka för oss,” säger en uttalande från Evil Empire. “Allt började när ett litet spel vid namn Hades II släpptes – du kanske har hört talas om det? Eftersom alla och deras mamma spelar det spelet (inklusive hela vårt team…och deras mammor), har vi beslutat att låta folk ha kul med det innan vi släpper The Rogue Prince of Persia.

“Vi kommer fortfarande att släppa spelet i maj och återkommer med ett exakt datum på måndag. Även om vi har allt förtroende för The Rogue Prince of Persia är det inte varje dag som ett spel inom samma genre som ditt, som är ett av de mest efterlängtade spelen 2024, släpps i Early Access en vecka innan du planerar att göra samma sak. Vi är inte så stolta att vi ignorerar konsekvenserna av det, och vi tror verkligen att denna korta försening är det bästa beslutet för oss och vår resa i Early Access.”

Teamet säger att denna extra tid kommer att användas för att finslipa The Rogue Prince of Persia ännu mer, lägga till “ännu coolare saker” och fixa några buggar. Man noterar också att Day One-patchen för spelet blev stor och denna extra tid kommer att ge teamet mer tid att testa den (och minska stressen för teamet som resultat).

Game Informer spelade nyligen spelet och älskade vad de spelade – du kan läsa deras förhandsintryck av The Rogue Prince of Persia här. Om du är nyfiken på hur det ser ut i aktion, titta på detta New Gameplay Today-klipp om The Rogue Prince of Persia. För mer information, kolla in vår diskussion med Evil Empire om skillnaden mellan rougelike och rogue-lite.

Ska du kolla in The Rogue Prince of Persia senare denna månad? Berätta gärna i kommentarerna nedan!

Spelutvecklaren Evil Empire har meddelat att deras kommande rougelike-spel, The Rogue Prince of Persia, har blivit försenat till senare i maj på grund av det nyutgivna spelet Hades II. Istället för att släppas den 14 maj som planerat, kommer spelet att lanseras senare under månaden för att ge spelare mer tid att njuta av Hades II, som nyligen släpptes i Early Access och väckt stor uppmärksamhet.

Evil Empire meddelar att den oväntade framgången för Hades II bland spelare och deras egna teammedlemmar har lett till beslutet att skjuta upp släppet av The Rogue Prince of Persia. Trots förseningen försäkrar de att spelet fortfarande kommer att släppas i maj och att ett exakt datum kommer att avslöjas snart. Teamet ser förseningen som ett nödvändigt steg för att maximera spelets potential och ge spelare en bättre upplevelse.

Den extra tiden kommer att användas för att finslipa The Rogue Prince of Persia, lägga till nya funktioner och fixa eventuella buggar. Evil Empire påpekar att Day One-patchen för spelet är omfattande och behöver noggrann testning, vilket gör förseningen av spel släppet viktig för att säkerställa kvalitet och stabilitet. Förhandsintryck av spelet har varit positiva och många spelare ser fram emot att utforska denna nya rougelike-upplevelse.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top