Square Enix satsar aggressivt på multiplattform strategi

Square Enix är på väg att starta om sig själva, “aggressivt” förfölja en multiplattformstrategi som inkluderar PlayStation, Xbox, Nintendo och PC i processen. Detta kommer från företagets senaste finansiella resultatrapport, som detaljerar Square Enixs treåriga omstartsplan för långsiktig tillväxt.

Inom den treåriga omstartsplanen listar Square Enix fyra pelare:

– Öka produktiviteten genom att optimera utvecklingsutrymmet i Digital Entertainment-segmentet
– Diversifiera intäktsmöjligheter genom att stärka kundkontaktpunkter
– Rulla ut initiativ för att skapa ytterligare grundläggande stabilitet
– Uppnå en balans mellan aktieägaravkastning och tillväxtinvesteringar vid kapitaltilldelning

Som en del av denna plan “kommer Square Enix aggressivt att förfölja en multiplattformstrategi som inkluderar Nintendos plattformar, PlayStation, Xbox och PC”, enligt den finansiella rapporten. “Speciellt när det gäller stora franchise och AAA-titlar inklusive katalogtitlar kommer det att bygga en miljö där fler kunder kan njuta av dessa titlar,” fortsätter det, möjligen hänvisar till multiplattformsutgåvor för framtida Final Fantasy-spel och mer.

Denna strategiska förändring följer rapporter om att Final Fantasy VII Rebirth, ett PlayStation 5-exklusivt RPG som lanserades i februari, underpresterade; Final Fantasy VII Rebirth följde i fotspåren av sin föregångare, Final Fantasy VII Remake, som lanserades exklusivt på PlayStation 4 år 2020, och Final Fantasy XVI, som kom till PS5 förra året.

Square Enix säger också att de kommer “utforma en plattformsstrategi för SD [Smart Devices / PC Browser-portfolio] som inkluderar inte bara iOS och Android, utan även möjligheten till PC-lanseringar. Vidare kommer gruppen att sträva efter att maximera förvärven av nya användare vid lanseringen av en titel och återkommande användare efter att ha börjat driften av speloperationen.”

I hela finansiella rapporten använder Square Enix ordet “kul” som ett fokuspunkt för framtida utveckling av sina spel. De säger att de vill fokusera på utvecklingen av titlar som levererar “kul” som endast Square Enix kan skapa och bygga.

I termer av siffror, är Square Enixs nettointäkter upp med 3,8% jämfört med föregående år på 2,28 miljarder dollar i år, med digital underhållningsintäkter upp med 2,5% på 1,59 miljarder dollar. Dock är deras rörelseinkomst – 209 miljoner dollar – ner med nästan 27%.

Dessa siffror och efterföljande strategisk förändring är inte överraskande med hänsyn till att i slutet av april avbröt Square Enix några av sina spel under utveckling för att vara “mer selektiva och fokuserade,” vilket överensstämmer med deras nya filosofi. Detta innebär troligtvis att vi kommer att se mer titlar som Dragon Age XI, Final Fantasy XVI och Final Fantasy VII Rebirth på olika plattformar och färre spel som Foamstars och The DioField Chronicle. Bara tiden kommer att visa, och Square Enix tror att det kommer att ta tre år för denna företagsomstart.

Vad är dina tankar om Square Enixs nya strategi? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Square Enix är på väg att starta om sig själva och aggressivt förfölja en multiplattformstrategi som inkluderar PlayStation, Xbox, Nintendo och PC i processen. Detta initiativ kommer från företagets senaste finansiella resultatrapport, där de presenterade en treårig omstartsplan för att säkra långsiktig tillväxt. Enligt planen kommer Square Enix att fokusera på att öka produktiviteten, diversifiera intäktsmöjligheter, skapa stabilitet och uppnå en balans mellan aktieägaravkastning och tillväxtinvesteringar.

Som en del av denna omstartsplan kommer Square Enix att aggressivt förfölja en multiplattformstrategi som inkluderar Nintendos plattformar, PlayStation, Xbox och PC. Detta kommer särskilt att gälla för stora franchise och AAA-titlar, där målet är att bygga en miljö där fler kunder kan njuta av dessa titlar. Rapporter har indikerat att tidigare exklusiva spel som Final Fantasy VII Rebirth inte presterade så bra som förväntat, vilket kan ha lett till denna strävan efter en bredare publik genom multiplattformsutgåvor.

Fokus på att skapa “kul” spelupplevelser som endast Square Enix kan erbjuda är en central del av företagets framtida utvecklingsstrategi. Trots vissa nedgångar i rörelseinkomst fortsätter Square Enix att visa tillväxt i nettointäkter och digital underhållningsintäkter. Den nya strategin innebär att företaget kommer att vara mer selektivt i sina spelutgivningar och fokusera på att maximera förvärven av nya användare och återkommande användare. Denna företagsomstart förväntas ta tre år att uppnå, och endast tiden kommer att visa hur framgångsrik denna nya strategi blir.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top