Xboxs Activision Öppnar Nytt Studio.

Activision, utvecklaren-publisher Microsoft och Xbox som köptes för 69 miljarder dollar förra året, har bildat en ny studio som heter Elsewhere Entertainment och utvecklar en ny “berättelsebaserad och genredifinierande AAA-franchise”. Studion är baserad i Warsawa, Polen, och enligt en rapport från IGN arbetar de inte på ett Call of Duty-relaterat projekt.

Denna studio, som har bildats bakom kulisserna innan dagens offentliga avslöjande, kommer ungefär en vecka efter att Xbox stängde fyra Bethesda-studior, inklusive Hi-Fi Rush-utvecklaren Tango Gameworks och Redfall-teamet Arkane Austin. Medan företaget ännu inte har adresserat nedläggningarna direkt sa Xbox-presidenten Sarah Bond i en intervju att nedläggningarna handlade om att hålla verksamheten frisk på lång sikt. Därför kan nyheterna om denna nya studio vara överraskande, med tanke på att för en vecka sedan stängde moderföretaget till Activision studior för att minska kostnaderna.

“Byggt från grunden är Elsewhere Entertainment ett framstående och fristående studio dedikerat till att etablera en miljö som inspirerar djärva och mångfaldiga idéer,” står det i ett blogginlägg. “Teamets underliggande uppdrag uppmuntrar alla att utforska och samarbeta kreativt för att skapa en franchise med en bestående arv som når långt bortom spel. Den nya studion har full tillgång till Activisions resurser och verktyg när den fortsätter att öka produktionen och utvecklingen.

“Elsewhere öppnar nu sin sökning efter bästa talanger från hela branschen och hela världen för att hjälpa till att skapa en spelupplevelse i världsklass och för nästa generation.”

Elsewhere består för närvarande av utvecklare med erfarenhet av att arbeta med franchiser som The Last of Us, Uncharted, The Witcher, Cyberpunk 2077, Destiny, Tom Clancy’s The Division och Far Cry.

Vilken typ av spel hoppas du att Elsewhere skapar? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Microsoft och Xbox har nyligen gått samman med Activision för att skapa en ny studio vid namn Elsewhere Entertainment, baserad i Warsawa, Polen. Denna studio är dedikerad till att utveckla en helt ny “berättelsebaserad och genredifinerande” AAA-franchise. Trots att de avslöjade projektet bakom kulisserna, är det ännu oklart vad detta projekt kommer att innebära.

Elsewhere Entertainment har rekryterat erfarna utvecklare från branschen, inklusive de som har arbetat med spel som The Last of Us, Uncharted och The Witcher. Studion har som mål att skapa en spelupplevelse i världsklass för nästa generation och har full tillgång till Activisions resurser och verktyg för att göra detta möjligt. Trots nedläggningarna av flera Bethesda-studior tidigare verkar detta vara ett steg mot att diversifiera och expandera Xboxs spelportfölj.

Elsewhere Entertainment efterlyser nu de bästa talangerna inom branschen för att hjälpa till att skapa detta nya spel. Med en starkt team och fokus på att skapa en varaktig och mångfaldig franchise, är det spännande att se vad de kommer att åstadkomma. Med erfarenhet från framstående franchiser kommer förhoppningarna vara höga för vad Elsewhere Entertainment har att erbjuda i framtiden.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top