AllA NYHETER PÅ Nintendo Indie World i april 2024

Dagens Nintendo Indie World visade 20 minuters nya indie-spelavslöjanden och uppdateringar av förväntade titlar. Om du missade evenemanget har vi samlat varje tillkännagivande här för en snabb överblick över vad som visades.

**Little Kitty, Big City – 9 maj**

Som titeln antyder styr du en liten katt i en mini-öppen värld som är belägen i en livlig, japanskinspirerad metropol. Ditt mål är att hitta hem, men många distraktioner och möjligheter att hjälpa andra djurvänner eller skapa kaos kommer troligtvis fördröja din avfärd.

**Yars Rising – Sent 2024**

Wayforward och Atari samarbetar om en 2D Metroidvania-spinoff av 1982-klassikern Yars’ Revenge. Denna sidscrollande plattformsspel stjärnor Emi Kimura, en ung hacker (som använder smeknamnet Yar) som blir indragen i en intergalaktisk konspiration centrerad kring ett korrupt företag. Yar kan slå robotar, klättra på plattformar, smyga genom ventilationssystem, gömma sig i dörrar och mycket mer.

**Refind Self: The Personality Test Game – Sommaren 2024**

Detta valdrivna äventyr från 2023 handlar om en android vars skapare har gått bort. Omedveten om sitt syfte kommer du att pussla ihop din karta genom att interagera med karaktärer och fatta beslut för att avgöra vad doktorn hade i åtanke för dig. Beslut formar androiden till en av 23 personlighetstyper. Är du en hjälte, forskare, konstnär eller spelare? Oavsett vilket fall uppmuntrar Refind Self flera genomspelningar, och du kan dela resultat och jämföra val och personlighetsresultat med andra spelare.

**Sticky Business – Idag**

Efter att ha anlänt förra sommaren är denna mysiga butikssimulator nu tillgänglig på Switch. Spelare driver en klistermärkesbutik där du använder över 400 element och effekter, som glittrar och glitter, för att uppfylla specifika kundförfrågningar. Genom att ge kunderna sina önskade klistermärken öppnar de upp för spelare och delar sina individuella historier. Plan with Me DLC lägger till nya klistermärkeselement och kundhistorier, och en paket som innehåller DLC och grundspelet finns också tillgängligt.

**Antonblast – 12 november**

Som Dynamite Anton eller Annie smäller du igenom nivåer för att nå Satans själv, som har stulit din ädla andesamling. Nivåer börjar med att placera bomber, sedan använder du din kraftfulla hammare för att smälla fiender genom förstörbara miljöer. När du når slutet aktiveras en timer där du måste springa tillbaka till starten innan hela nivån detoneras. En demo kommer att bli tillgänglig senare idag, och Antonblast lanseras som en exklusiv konsoltidpunkt när det släpps.

**Valley Peaks – 2024**

Som en bergsklättrande groda använder du din tunga för att svänga över bergstippar för att placera radiotorn och återupprätta kommunikationen med andra klättrare. Varje berg presenterar sin egen plattformspussel, vilket utmanar spelare att hitta rätt väg. På vägen hittar du utrustning för att underlätta klättring, spela minispel och ta på sidouppdrag från andra grodiga klättrare.

**Lorelei and the Laser Eyes – 16 maj**

Denna Annapurna-utgivna icke-linjära pusselspel släpps äntligen nästa månad. Skapad av teamet bakom Sayonara Wild Hearts, kontrollerar spelare en kvinna som bjudits in att delta i ett projekt som utspelas i ett gammalt europeiskt hotell. Hennes resa blir ett mardrömslikt och surrealistiskt äventyr med över 100 pussel med skiftande mekanik och perspektiv.

**Europa – 2024**

Detta livliga sci-fi fantasy-spel kan förväxlas med en Studio Ghibli-film. Spelare kontrollerar en androidpojke med en jetpack-liknande enhet som utforskar en pittoresk främmande måne. Svep genom nivåer för att avslöja hemligheter från en förlorad civilisation. En gratis demo är tillgänglig senare idag.

**Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate – Juli 2024**

Ursprungligen en Apple Arcade-exklusivitet, detta roguelike-äventyr ser sköldpaddorna resa genom reality-böjande portaler för att hitta en kidnappad Mästare Splinter. Varje sköldpadda har sina egna förmågor att ta ner Foot Clan och andra bekanta fiender, med varje rum som ger nya krafter och uppgraderingar. Att spendera intjänade valutor i avloppsbasen låser upp permanenta uppgraderingar, och du kan spela tillsammans med tre andra spelare i drop-in/drop-out-samarbete. TMNT: Splinter Fate lanseras på Switch som en exklusiv konsoltidpunkt.

**Cat Quest III – 8 augusti**

Segla de sju haven som en bedårande katt- och pirat för att delta i navelstrider ensam eller med en vän i samarbete. När du inte seglar vågorna, spränger du fiender i fängelse med ett förfinat stridssystem med tightare kombinationer och ny vapenväxling.

**Stitch – Idag**

Broderientusiaster glädjer sig! Använd dessa färdigheter (på sätt och vis) för att slutföra över 180 Picross-liknande pussel, kallade Hoops, för att ge liv åt broderimönster. Slutförda hoops kan spelas om och om igen i fritt spelläge där du kan återfärga dem som du vill. Begränsade dagliga pussel erbjuder tuffare utmaningar, och veckohoops är tematiserade efter helger och andra verkliga händelser. Först släppt på Apple Arcade, Stich är en konsol exklusivitet på Switch.

**SteamWorld Heist II – 8 augusti**

Uppföljaren till SteamWorlds turordningssstrategispel från 2015 tar sig till haven. Nya funktioner inkluderar förmågan att göra trickskott för att studs motståndare mot varandra, ett omarbetat jobbsystem och en interaktiv världskarta med realtids havsstrider. Du kan bli vän med nya ångbots som ansluter till din besättning och dina handlingar påverkar deras liv.

### Snabba datumuppdateringar

**Bzzzt** – Sommaren 2024

**Schim** – 18 juli

**Animal Well** – 9 maj

**Duck Detective: The Secret Salami** – 23 maj

**Another Crab’s Treasure** – 25 april

*Vilket tillkännagivande intresserade dig mest? Låt oss veta i kommentarerna!*

I Nintendo Indie World-evenemanget i april 2024 visades flera spännande indie-spelavslöjanden och uppdateringar för förväntade titlar. En av de mest framträdande nyheterna var släppet av “Little Kitty, Big City” där spelare tar kontroll över en liten katt i en livlig, japanskinspirerad metropol. Andra spännande tillkännagivanden inkluderade “Yars Rising”, ett samarbete mellan Wayforward och Atari som är en Metroidvania-spinoff av 1982-klassikern Yars’ Revenge, och “Refind Self: The Personality Test Game”, ett valdrivet äventyr där spelare formar en androids personlighet genom interaktion och beslut.

Ett annat intressant tillkännagivande från evenemanget var “SteamWorld Heist II”, uppföljaren till det populära turordningsstrategispelet från 2015. Spelet tar spelare till haven och introducerar nya funktioner som trickskott och en interaktiv världskarta. “Lorelei and the Laser Eyes” är ett annat spännande spel att se fram emot med över 100 pussel med skiftande mekanik och perspektiv. För de som föredrar roguelike-äventyr kommer “Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate” att släppas på Switch i juli 2024 och erbjuder möjligheten att spela med upp till tre andra spelare i samarbete.

För entusiaster av pussel och broderi finns det också “Stitch”, ett spel där spelare använder broderitekniker för att slutföra över 180 Picross-liknande pussel. Med flera spännande spel att se fram emot från Nintendo Indie World-evenemanget i april 2024, kommer Switch-ägare att ha en mängd olika genrer och spelstilar att utforska och njuta av under året.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top