Amazon Games samarbetar med tidigare Forza Horizon-utvecklare för berättelsefokuserat öppen världs körspel.

Amazon Games har meddelat ett publiceringsavtal med Maverick Games, en ung studio bildad 2022 av tidigare utvecklare från Forza Horizon. Utvecklarens första projekt kommer att vara ett berättelsefokuserat, öppen-världs körspel.

Maverick Games är baserat i Warwick, Storbritannien, och bildades av sex tidigare ledare från Playground Games. Dess personal inkluderar studiochef och kreativ chef Mike Brown, tidigare kreativ chef för Forza Horizon-serien, exekutiv producent Tom Butcher, teknisk chef Matt Craven, och innehållsdirektör Gareth Harwood. Det inkluderar också tidigare ljudchef från Playground och konstnärlig chef Fraser Stachan och Ben Penrose.

Studion meddelade i januari 2023 att deras första titel skulle vara ett “premium öppen-världs spel för konsoler och PC.” En pressrelease inkluderar en intervju med Mike Brown, som ger ledtrådar om vad Mavericks spel har att erbjuda, vilket verkar betona berättande och karaktärsutveckling mer än vad man förväntar sig för ett körspel.

“Massor av bra körspel har fantastiskt gameplay, fantastiskt innehåll,” sa Brown. “Men för att verkligen korsa den där bron, för att bli ett spel som människor verkligen älskar, så måste det finnas den mänskliga kopplingen där du verkligen hejar på dessa karaktärer, förälskar dig i dessa karaktärer. Det är där jag tror att vårt spel kommer att kunna verkligen differentiera sig från andra titlar inom genren. Det finns inget inom denna genre som hindrar den från att ha fantastiska karaktärer och fantastiska historier – det har helt enkelt inte utforskats ännu.”

Pressmeddelandet meddelar också anställningen av Jamie Brittain, medskapare av den prisbelönta brittiska TV-dramat Skins, som spelets huvudförfattare. Brown förklarar sin tro på kraften av bra karaktärer och nämner Skins som ett exempel på att visa intressanta, felaktiga karaktärer för att vinna sitt kultliknande följe.

Maverick Games projekt ansluter sig till Amazons växande portfolio av spel, vilket inkluderar Crystal Dynamics kommande Tomb Raider-titel, en MMO baserad på Sagan om Ringen av New World-utvecklaren Amazon Games Orange County, tillsammans med dess befintliga titlar Lost Ark och New World.

Amazon Games har ingått ett partnerskap med den nybildade studion Maverick Games, bestående av tidigare utvecklare från det populära spelet Forza Horizon. Det första projektet från denna nya studio kommer att vara ett öppen-världs körspel med fokus på berättelsen. Maverick Games är baserat i Warwick, Storbritannien, och består av sex tidigare ledare från Playground Games. Deras team inkluderar erfarna personer som Mike Brown, Tom Butcher, Matt Craven, Gareth Harwood, Fraser Stachan och Ben Penrose.

I en pressrelease i januari 2023 avslöjade Maverick Games att deras kommande spel kommer att vara ett “premium öppen-världs spel för konsoler och PC”. Enligt Mike Brown, studiochef och kreativ chef, kommer spelet att erbjuda en unik upplevelse som sätter fokus på karaktärsutveckling och berättande. Brown betonar vikten av att skapa starka karaktärer och intressanta historier för att skapa en genuin anknytning till spelarna.

För att säkerställa att spelets narrativ är på hög nivå har Maverick Games rekryterat Jamie Brittain, medskapare av den populära brittiska TV-serien Skins, som huvudförfattare. Brittain är känd för att skapa komplexa och intressanta karaktärer som engagerar publiken på ett djupare plan. Med detta starka team av erfarna utvecklare och kreativa berättare väntas Maverick Games leverera en ny och spännande spelupplevelse för fans av öppen-världs körspel med fokus på berättelsen.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top