Uppdatering: Sony tar ned starkt felciterad Neil Druckmann-intervju och ber om ursäkt för ‘betydande fel och felaktigheter’

Tidigare i månaden delade Sony en intervju som de genomförde med Last of Us medskapare och Naughty Dog-studiotschef Neil Druckmann. I den citerades Druckmann för att säga att Naughty Dogs nästa spel “kunde omdefiniera mainstream-uppfattningen av spel”. Efter intervjun gick Druckmann ut i sociala medier för att klargöra vad han sa och pekade på att han blivit felciterad.

I sin faktiska respons sade Druckmann inte mycket om Naughty Dogs nästa spel förutom, “Det är kanske det mest exalterad jag varit för ett projekt ännu.” Han gjorde aldrig uttalandet att det kunde omdefiniera mainstream-uppfattningen av spel. Istället talade han om den breda uppfattningen om spel och hur den tycks förändras tack vare framgången med TV- och filmatiseringar som Fallout på Amazon, vilket han berömde. Han skrev också att en av anledningarna till att han arbetade hårt med HBOs The Last of Us-anpassning var att han hoppades att icke-spelare skulle upptäcka programmet och förhoppningsvis leda dem att utforska mediet med datorspel om de inte gjort det tidigare.

Som svar på Druckmanns inlägg delande hans ursprungliga uttalande har sidan som publicerade intervjun ändrats. Intervjun finns inte längre online och innehåller nu ett uttalande som lyder, “Efter att ha granskat vår senaste intervju med Naughty Dogs Neil Druckmann har vi hittat flera betydande fel och felaktigheter som inte representerar hans perspektiv och värderingar (inklusive ämnen som animering, skrivande, teknik, AI och framtida projekt). Vi ber om ursäkt till Neil för att ha felaktigt återgett hans ord och för den negativa påverkan denna intervju eventuellt orsakat honom och hans team. I samråd med Naughty Dog och SIE har vi tagit bort intervjun.”

Ursprunglig historia publicerad den 23 maj 2024:

I en intervju med sitt moderbolag på Sony.com talar Last of Us-medskaparen Neil Druckmann om AI och antyder kort Naughty Dogs nästa spel. Druckmann är förväntat vag när det gäller Naughty Dogs nästa stora projekt men erbjuder en lockande antydan, och säger, “Jag är nyfiken på att se hur detta nya spel resoneras, särskilt efter framgången med The Last of Us, eftersom det kunde omdefiniera mainstream-uppfattningen av spel.”

Intervjun fokuserar emellertid främst på teknologi och hur det förbättrar och gör det lättare för skapare att berätta unika historier. När det gäller AI säger Druckmann, “AI kommer verkligen revolutionera hur innehåll skapas, även om det ger upphov till vissa etiska frågor som vi behöver ta itu med. Med teknologier som AI och möjligheten att göra rörelsefångst hemifrån, minskar vi både kostnader och tekniska hinder, vilket öppnar dörren för oss att ta oss an mer äventyrliga projekt och pusha gränserna för berättandet i spel.”

Han rör också kort vid framtiden för The Last of Us TV-serie och hävdar att modern teknik har möjliggjort för honom att övervaka TV-seriens andra säsong på distans från Los Angeles medan den spelas in i Kanada.

Du kan läsa hela intervjun här. Du kan också läsa mer om vad som händer med TV-seriens andra säsong, inklusive rollbesättning, här.

I början av månaden delade Sony en intervju de hade genomfört med Neil Druckmann, medskapare av The Last of Us och chef för Naughty Dog-studion. I intervjun citerades Druckmann för att ha sagt att Naughty Dogs nästa spel kunde omdefiniera mainstream-uppfattningen av spel. Men efter att han hade fått reda på detta gick Druckmann ut på sociala medier för att korrigera citatet och påpeka att han hade blivit felciterad. I sin faktiska respons uttryckte Druckmann sin entusiasm för projektet, men han gjorde aldrig det uttalande som hade tillskrivits honom.

Som svar på Druckmanns korrigering har sidan som publicerade intervjun nu tagit bort den och lagt upp ett uttalande där de erkänner att det fanns “betydande fel och felaktigheter” i texten. De bad om ursäkt till Neil Druckmann och hans team för den negativa påverkan som den felaktiga rapporteringen hade orsakat. I intervjun som nu är borttagen, diskuterade Druckmann teknologins roll i spelutveckling, bland annat framstegen inom AI och möjligheterna det öppnar för skapandet av mer äventyrliga projekt. Han berörde också kortfattat den pågående produktionen av The Last of Us TV-serien och hur modern teknik har möjliggjort för honom att delta på distans.

I den ursprungliga intervjun på Sony.com diskuterade Neil Druckmann teknologins framsteg och dess potential att förändra spelbranschen. Han talade om betydelsen av AI och dess möjligheter inom spelutveckling, samtidigt som han reflekterade över den pågående produktionen av The Last of Us TV-serie. Även om misstolkningen av hans ursprungliga citat ledde till att intervjun togs ned och upphävdes, så fortsätter Druckmann att vara en inflytelserik röst inom spelvärlden och arbetar mot att skapa banbrytande och nyskapande spelupplevelser i framtiden.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top