PlayStation: Live-Service Games Launch on PC

PlayStation har bekräftat sin strategi för att släppa sina spel på PC, meddelade att live-service-spel kommer att lanseras samma dag på PC. Men dessan viktigaste singleplayer-spel kommer inte att göra det.

Detta kommer från en av PlayStations duala VD:ar, Hermen Hulst, under en offentlig affärspresentation tidigare idag. Under presentationen förklarade Hulst strategin för att släppa PlayStations singleplayer-spel på PC vid ett senare tillfälle, istället för samma dag, och hänvisade till det som en del av en strategi för att locka fler människor till PlayStations plattform.

“Verkligen, vi för våra titlar till PC-plattformen, och vi har en dubbel strategi här,” sa Hulst. “På live-service-sidan släpper vi våra titlar samtidigt, så samtidigt på PlayStation 5 och PC. Men med våra viktiga titlar, våra singleplayer-narrativdrivna titlar som utgör ryggraden i vad PlayStation Studios har levererat de senaste åren och i vår historia, tar vi ett mer strategiskt tillvägagångssätt och introducerar våra storsäljare till nya publiker, och vi hittar nya publiker som potentiellt kommer att vara mycket intresserade av att spela till exempel uppföljare på PlayStation-plattformen.

“Vi har stora förhoppningar att vi faktiskt kan locka nya spelare till PlayStation i allmänhet, men specifikt till PlayStation-plattformarna. I själva verket gäller samma för det arbete vi gör med att förlänga våra storsäljande egenskaper till andra medier, som TV-serier och filmer, till exempel, som du har sett med The Last of Us på HBO eller Gran Turismo på film, som också lockar nya spelare till våra franchiser.”

Även om detta inte kommer som en överraskning – vi såg att live-service-multiplayerspelet Helldivers 2 lanserades tidigare i år samtidigt på PS5 och PC medan Ghost of Tsushima Director’s Cut bara släpptes på PC denna månad, år efter dess PS5-release – är det trevligt att officiellt höra om PlayStations tillvägagångssätt framöver.

För mer information, läs om hur PS5-generationen redan är Sonys mest lönsamma hittills, och läs sedan om hur PS5 nyligen bröt ett försäljningsrekord för Sony. Efter det, kolla in Game Informers lista över de 10 bästa PS5-spelen.

Tycker du att PlayStation gör rätt val med hur de hanterar PC-släpp? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

PlayStation har bekräftat sin strategi för att släppa sina spel på PC, meddelade att live-service-spel kommer att lanseras samma dag på PC. Hermen Hulst, en av PlayStations duala VD:ar, avslöjade detta under en affärspresentation och förklarade att singleplayer-spel inte kommer att släppas samtidigt på PC utan istället vid ett senare tillfälle. Hulst beskrev strategin som en del av PlayStations försök att locka fler spelare till deras plattform.

PlayStations fokus på att släppa live-service-spel samtidigt på både PlayStation 5 och PC är en del av deras strategi för att attrahera en bredare publik och locka nya spelare till PlayStation-plattformen. Genom att göra sina singleplayer-narrativdrivna titlar exklusiva för PlayStation-plattformen vid lansering, hoppas de att dessa spel kommer att fungera som dragplåster för spelare att investera i en PS5 och utforska vad plattformen har att erbjuda.

Det är tydligt att PlayStation tar en noggrann och strategiskt väg mot PC-släpp, med fokus på att bygga upp sitt varumärke och attrahera nya spelare till sina spel och plattformar. Med denna nya strategi är det spännande att se hur PlayStation kommer att fortsätta utvecklas och växa i framtiden när de navigerar den växande PC-marknaden och fortsätter att dominera i spelvärlden.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top