PlayStation 5 blir Sonys mest lönsamma än

PlayStation 5-generationen är redan Sonys mest lönsamma hittills, meddelar företaget. Sett till siffror har PS5-generationen redan tjänat Sony 106 miljarder dollar, enligt en bild från dess “Game & Network Services Segment” presentation från PlayStation’s två nya VD:ar, Hideaki Nishino och Hermen Hulst.

Men på samma bild visar Sony att PlayStation 4-generationen tjänade 107 miljarder dollar, vilket uppenbarligen är mer än 106 miljarder dollar. Men anledningen till att Sony kallar PS5-generationen den mest lönsamma hittills är för att PS4-generationen är i stort sett avslutad medan PS5 antagligen har flera år kvar. Med tanke på att den har tjänat 106 miljarder dollar på ungefär fyra år verkar Sony vara övertygad om att den kommer att överträffa 107 miljarder dollar under de kommande månaderna eller åren.

Vad gäller vad Sony inkluderar i sina vinster så ingår hela bredden av PS5-generationen. Detta inkluderar PS5-konsolen själv, tillhörande hårdvara och tillbehör, samt mjukvara. Det inkluderar också tjänster som PlayStation Plus, enligt presentationen.

En av anledningarna till att PS5-generationen kan vara Sonys mest lönsamma hittills är för att även om spelarbasen är lika stor som PS4 – båda ligger på 49 miljoner aktiva konsoler senast förra månaden – spelar PS5-spelare betydligt mer på sin konsol. PS5-generationen har totalt 2,4 miljarder spelade timmar medan PS4 har 1,4 miljarder. Mer speltid leder antagligen till mer utgifter, vilket kan vara en av anledningarna till att PS5-generationen klarar sig ekonomiskt så bra som den gör.

Livstidsspend på PS5 är också högre bland spelare än PS4. Totalt sett för tillbehör, tjänster, innehåll/tillägg och innehåll/hela spel, ligger livstidsspend på PS4 på $580 medan PS5-spelare i genomsnitt spenderar $731.

För mer information, läs om hur PS5 nyligen slog ett försäljningsrekord för Sony, och kolla sedan in Game Informer’s lista över de 10 bästa PS5-spelen.

Vad tycker du om PlayStation 5-generationen hittills? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

PlayStation 5-generationen har bevisat sig vara den mest lönsamma för Sony hittills, med en imponerande intäkt på 106 miljarder dollar enligt företagets senaste rapport. Även om siffrorna visar att PlayStation 4-generationen tjänade något mer, 107 miljarder dollar, är det viktigt att komma ihåg att PS5 fortfarande har flera år kvar av sin livscykel. Med tanke på den snabba tillväxten och populariteten kan PS5 förväntas överträffa sin föregångares siffror inom en snar framtid.

En av nyckelfaktorerna bakom PS5-generationens ekonomiska framgång är den höga graden av spelaktivitet bland användarna. Med totalt 2,4 miljarder spelade timmar har PS5-spelare visat sig vara mer engagerade än PS4-spelare, vilket sannolikt leder till ökade utgifter för tillbehör, tjänster och spel. Dessutom har livstidsspenden per spelare på PS5 visat sig vara högre än på PS4, med en genomsnittlig summa på $731 jämfört med $580.

Sony inkluderar hela bredden av PS5-generationen i sina vinster, vilket innefattar försäljning av konsoler, tillbehör, mjukvara och tjänster som PlayStation Plus. Med en stark tillväxt i försäljning och en lojal spelarbas ser det ut som att PlayStation 5-generationen kommer att fortsätta vara en ekonomisk framgång för Sony i de kommande åren.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top