Assassin’s Creed Shadows Reveal Trailer – Dual Samurai And Shinobi Protagonists, November Release

Efter att ha hintat om sin avslöjande tidigare denna vecka har Ubisoft officiellt avtäckt Assassin’s Creed Shadows med sin första cinematic trailer, och avslöjar dual protagonist på samma gång. Precis som många spekulerat, sätter Shadows spelare i kontroll över Japans första afrikanska samuraj, Yasuke (en verklig historisk figur), och en kvinnlig shinobi karaktär, Naoe. Spelet släpps den 15 november.

Denna dual protagonist strategi är inte alltför överraskande med Ubisoft Quebec som utvecklar spelet – de gjorde samma sak med Kassandra och Alexios i Assassin’s Creed Odyssey 2018 och Jacob och Evie Frye i Assassin’s Creed Syndicate 2015 – men det är ändå spännande. Enligt spelets PlayStation förbeställningssida kan spelare, “växla smidigt mellan två osannolika allierade när du upptäcker deras gemensamma öde,” vilket bekräftar att du kan kontrollera båda i berättelsen. Trailern visar också skönheten och skalan av det feodala Japan vi kommer att utforska i Shadows.

På andra platser i spelets PlayStation förbeställningslista säger Ubisoft att spelare kan utforska “fängslande öppna världen av det feodala Japan, från spektakulära slottstäder och livliga hamnar till fridfulla tempel och krigshärjade landskap,” samtidigt som de äventyrar genom oberäkneligt väder, skiftande årstider och reaktiva miljöer. Raden om skiftande årstider tyder på att Shadows berättelse kan äga rum under en lång period eller åtminstone under ett år.

Som en shinobi Assassin använder Naoe stealth för att undvika upptäckt och smidighet för att förvilla fiender medan Yasuke, en legendarisk samuraj, använder dödlig precision och kraft. Du låser upp nya färdigheter, utrustning och progression oberoende för varje karaktär. Dessutom kan du under din utforskning av världen skapa ditt eget nätverk av spioner för att vara dina ögon och öron över hela Japan, och olika allierade kommer att ha unika färdigheter för att hjälpa dig att slutföra uppdrag.

Shadows är ett spännande tillskott i den omfattande Assassin’s Creed-serien. Det tar äntligen spelare till det feodala Japan, något som fanbasen har velat ha i år och dagar, och det är nästa open-world mainline RPG-tillskott sedan Assassin’s Creed Valhalla 2020. Medan fjolårets Assassin’s Creed Mirage var ganska underhållande – läs Game Informers recension här för att ta reda på varför vi gav det 8 av 10 – var det en tillbakablick till de mer linjära världarna från Assassin’s Creed-spelen från förr; Shadows är serien som återvänder till sitt nyare öppna världsformat som började 2017 med Assassin’s Creed Origins.

Assassin’s Creed Shadows släpptes den 15 november 2024, på PlayStation 5, Xbox Series X/S, Amazon Luna, PC (via Ubisoft Store och Epic Games Store) och Mac (med Apple silicon via Mac App Store).

För mer om serien, gå till Game Informers Assassin’s Creed Mirage hub för exklusiva bakom kulisserna detaljer, videor och mer. Därefter kan du kolla in Game Informers ranking av hela Assassin’s Creed-serien.

Är du exalterad över Assassin’s Creed Shadows? Låt oss veta vilken protagonist du är mest exalterad över i kommentarerna nedan!

Ubisoft har äntligen avslöjat Assassin’s Creed Shadows med en spektakulär cinematic trailer som bekräftar dual protagonist för spelet. Vi får möjlighet att styra Japans första afrikanska samuraj, Yasuke, och en kvinnlig shinobi karaktär vid namn Naoe. Spelet släpps den 15 november, och spelare kan förvänta sig att kunna växla smidigt mellan de två karaktärerna när de utforskar det feodala Japan.

Med Ubisoft Quebec som utvecklare är det inte förvånande att spelet väljer att ha en dual protagonist-strategi, liknande tidigare spel i serien. Spelare kan förvänta sig att få utforska en fängslande öppen värld fylld med spektakulära slottstäder, livliga hamnar, fridfulla tempel och krigshärjade landskap. Genom att använda stealth och smidighet som en shinobi och dödlig precision som en samuraj, kommer spelarna att kunna låsa upp nya färdigheter och utrustning för varje karaktär.

Assassin’s Creed Shadows tar spelarna på en resa till det feodala Japan, något som fans av serien har önskat i många år. Med spelet som släpps på en rad olika plattformar, inklusive PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC, finns det mycket att se fram emot. Med en spännande berättelse och möjligheten att skapa sitt eget nätverk av spioner för att utföra uppdrag, ser det ut att bli ett fantastiskt tillskott till den populära spelserien.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top