Division Heartland avbruten.

Ubisoft har avbrutit The Division Heartland. Först annonserad år 2021, var spelet en free-to-play spin-off av The Division-franchisen utvecklad av Red Storm Studio.

Ubisoft avslöjade avbokningen i en resultatrapport, där det står: “Som en del av Ubisofts ansträngningar att effektivisera sina operationer och anpassa sig till föränderliga marknadstrender har det skett ytterligare omorganisationer inom Global Publishing-teamen, både i APAC-regionen, som nu inte är organiserad i tre engagemangshubbar, och på central nivå. Dessutom, i linje med ökad selektivitet av sina investeringar, har Ubisoft beslutat att stoppa utvecklingen av The Division Heartland och omfördelat resurser till större möjligheter som XDefiant och Rainbow Six.”

The Division Heartland hade varit tyst under en tid efter sin avslöjande, inklusive förseningar. Det dök så småningom upp med stängda betatester, men knappa uppdateringar om dess existens orsakade tvivel och förvirring bland fans. Spelet marknadsfördes som en PvEvP-överlevnadsaktion där spelare kontrollerade en Division-agent vars uppdrag var att skydda en liten stad från fiendefaktioner och kemisk kontaminering.

Trots avbokningen vet vi att det inte betyder slutet för franchisen. Ubisoft annonserade The Division 3 förra september, med seriens skapare Massive Entertainment tillbaka i förarsätet. Spelet har för närvarande ingen utsatt släpptid.

Heartland ansluter sig till en växande gravplats för avbrutna Ubisoft-projekt de senaste åren. I januari 2023 avbröt utgivaren sitt kommande lagbaserade arenaslagsmål Project Q och tre andra spel som var under utveckling. År 2022 blev battle royale-spelet Ghost Recon Frontline, Splinter Cell VR och två oannonserade spel också nedlagda. En oannonserad uppföljare till Immortals Fenyx Rising blev också uppgivet förra juli.

The Division Heartland har blivit nedlagt av Ubisoft enligt en nyligen publicerad resultatrapport. Beslutet att avbryta spelets utveckling är en del av Ubisofts strävan att effektivisera sina operationer och fokusera på större möjligheter som XDefiant och Rainbow Six. Trots att spelet hade visats upp med stängda betatester, har det varit tyst kring dess framsteg och fansen har blivit förvirrade över dess öde.

Även om avbokningen av The Division Heartland är ett slag för fansen, är det inte slutet för The Division-franchisen. Ubisoft har redan annonserat att The Division 3 är under utveckling med Massive Entertainment vid rodret. Trots den avbrutna utvecklingen av Heartland, finns det fortfarande hopp för fansen att se seriens fortsättning i den närmaste framtiden. Ubisoft har ännu inte fastställt en officiell släpptid för spelet.

The Division Heartland är det senaste i raden av avbrutna projekt hos Ubisoft. Tidigare nedlagda spel inkluderar Project Q och battle royale-spelet Ghost Recon Frontline. Trots dessa motgångar fortsätter Ubisoft att utforska nya möjligheter och projekt, vilket ger spelare en förhoppning om att se fler spännande titlar komma från företaget i framtiden. Trots avbokningen av The Division Heartland finns det fortfarande många spännande projekt att se fram emot från Ubisoft.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top