Atari förvärvar Intellivision varumärke

Förvärv har varit vanliga inom spelbranschen nyligen. Medan det främsta exemplet som alla tänker på förmodligen är Xbox senaste förvärv av Activision Blizzard, har flera redan ägt rum under 2024. Det senaste offentliggjordes idag av Atari, som bekräftade att de förvärvar sin långvariga rival Intellivision.

Atari meddelade att de har köpt varumärket Intellivision och över 200 spel från Intellivision Entertainment. Som en del av avtalet kommer Intellivision Entertainment att byta namn och fortsätta utveckla och distribuera spelkonsolen Amico med en licens från Atari för att distribuera nya versioner av Intellivision-spel på konsolen. Atari kommer också att utöka digital och fysisk distribution av äldre Intellivision-spel, potentiellt skapa nya spel och utforska licensieringsmöjligheter.

“Detta var en mycket sällsynt möjlighet att förena tidigare konkurrenter och föra samman fans av Atari, Intellivision och spelens guldålder,” sade styrelseordförande och VD för Atari Wade Rosen i ett pressmeddelande.

“Atari har varit en värdefull partner och vi har fullt förtroende för att de kommer vara en ansvarsfull förvaltare av det berömda Intellivision-varumärket,” sade VD för Intellivision Entertainment Phil Adam. “Vi ser fram emot vårt utökade samarbete och att ta fram en bred samling av nya Atari- och Intellivision-titlar till Amico och Amico Home familjespelplattformar.”

Atari har nyligen fått en återuppståndelse i allmänhetens medvetande. Förutom andra förvärv som Nightdive Studios och Digital Eclipse har Atari också publicerat väl mottagna spel som Mr. Run and Jump och Atari 50: The Anniversary Celebration. För mer information om Ataris framtidsutsikter och nuvarande strategi, se till att lyssna på ett avsnitt från 2023 av All Things Nintendo, som inkluderade en djupgående konversation med Wade Rosen precis här.

Atari har nyligen meddelat att de förvärvar Intellivision-varumärket och över 200 spel från Intellivision Entertainment. Detta avtal innebär att Intellivision Entertainment kommer att byta namn och fortsätta att utveckla och distribuera spelkonsolen Amico med en licens från Atari för att erbjuda nya versioner av Intellivision-spel på konsolen. Atari planerar också att expandera den digitala och fysiska distributionen av äldre Intellivision-spel, samt utforska möjligheter för att skapa nya spel och licensiera varumärket för andra produkter.

Styrelseordförande och VD för Atari, Wade Rosen, uttryckte entusiasm över denna sällsynta möjlighet att förena tidigare rivaler och föra samman fans av Atari och Intellivision. Han ser förvärvet som ett sätt att föra samman fans av spelens guldålder och att skapa nya möjligheter för båda varumärkena. VD för Intellivision Entertainment, Phil Adam, uttryckte också förtroende för Ataris förmåga att förvalta det berömda Intellivision-varumärket på ett ansvarsfullt sätt.

Atari har på senare tid ökat sin närvaro på marknaden med flera lyckade förvärv och framgångsrika spelutgivningar. Med förvärvet av Intellivision strävar företaget efter att fortsätta denna positiva trend och skapa en bred samling av nya titlar för Amico och Amico Home familjespelplattformar. Det återstår att se hur Atari kommer att utnyttja denna nya tillgång för att fortsätta sin tillväxt och expansion på marknaden för retrospel och underhållning.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top