Avalanche Studios ansluter till kollektivavtal

Avalanche Studios Group, utvecklaren av Just Cause 4, avser att ingå ett kollektivavtal med de svenska fackföreningarna Unionen och Ingenjörerna.

Avtalet, som kommer att gälla alla anställda i Sverige, träder i kraft under Q2 2025.

Avalanche Studios Group, kända för sin arbete med populära spel som Just Cause 4, har beslutat att ingå ett kollektivavtal med de svenska fackföreningarna Unionen och Ingenjörerna. Detta avtal, som kommer att tillämpas på alla företagets anställda i Sverige, förväntas träda i kraft under det andra kvartalet av år 2025. Genom att gå in i detta kollektivavtal visar Avalanche Studios sitt åtagande för att säkerställa goda arbetsvillkor och rättigheter för sina anställda i Sverige.

Genom att ingå detta kollektivavtal med svenska fackföreningar, Avalanche Studios Group erkänner vikten av att följa de lagar och regler som reglerar arbetsförhållanden i Sverige. Detta steg visar företagets engagemang för att främja en sund och hållbar arbetsmiljö för sina anställda, samtidigt som det skapar en starkare relation med fackföreningarna och förhandlar om gemensamma intressen.

Med förväntningarna att det nya kollektivavtalet kommer att vara på plats under nästa år, förväntas Avalanche Studios Group och de svenska fackföreningarna upprätthålla en öppen och konstruktiv dialog för att säkerställa att avtalet gynnar både företaget och dess anställda. Denna utveckling markerar en positiv riktning för arbetsrelationer inom spelindustrin i Sverige, och visar på vikten av samarbete och ömsesidig respekt mellan arbetsgivare och arbetstagare.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top