Baldur’s Gate 3 Dev Larian Öppnar Ny Studio

Larian Studios, teamet bakom förra årets Baldur’s Gate 3, har öppnat en ny studio i Warszawa, Polen. Larian Studios i Warszawa är utvecklarens sjunde studio globalt och ansluter sig till andra i Barcelona, Dublin, Gent, Guildford, Kuala Lumpur och Quebec.

“I och med att utvecklingen av två mycket ambitiösa RPG:er nu påbörjas, vad bättre sätt att se våra visioner förverkligas än att växa vårt team och öppna en sjunde studio i hjärtat av Polens livliga spelvärld,” skriver företagets uttalande på X (tidigare Twitter).

När det gäller vilka dessa två RPG:er är, förvänta dig inte en uppföljare till Baldur’s Gate 3. Trots att de vunnit otaliga priser förra året, inklusive Årets Spel på The Game Awards 2023, avslöjade Larians VD tillbaka i mars att studion är klar med både Baldur’s Gate 3 – så inga expansioner – och Baldur’s Gate-serien i allmänhet.

På en separat bloggpost om Larian Studios i Warszawa talar företaget om sina planer med sju öppna studios världen över.

“Larian Studios etablerade sig i en av världens största RPG-utvecklingsnav – Polen, där vi öppnade våra dörrar i den historiska staden Warszawa,” skriver bloggposten. “Liksom sina systerstudios runt om i världen är Larian Studios i Warszawa dedikerad till att främja en miljö där utvecklare kan blomstra kreativt och återkräva sin egenhet. Systemtyngda RPG:er behöver utvecklare av högsta klass; därför har vi satt de individer som bygger dessa system i centrum för vår kultur.”

För mer information, läs Game Informers recension av Baldur’s Gate 3, och ta reda på varför det är på Game Informers lista över de bästa 10 RPG:erna att spela just nu.

Vilken typ av RPG hoppas du att Larian Studios gör härnäst? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Larian Studios, teamet bakom förra årets Baldur’s Gate 3, har expanderat och öppnat en ny studio i Warszawa, Polen, vilket blir deras sjunde studio globalt. Den nya platsen kommer att fokusera på att fortsätta utveckla två mycket ambitiösa RPG:er, en spännande steg för det framgångsrika företaget. Med denna expansion hoppas Larian Studios kunna förverkliga sina visioner ännu mer och fortsätta att öka sitt team.

Även om Baldur’s Gate 3 mottog många utmärkelser förra året, inklusive Årets Spel på The Game Awards 2023, har Larian Studios meddelat att de är klara med både Baldur’s Gate 3 och hela serien i sig. Istället kommer de två nya RPG:erna att erbjuda något nytt och spännande för spelarna, även om detaljerna ännu inte har avslöjats. Den öppnade studios i Warszawa kommer att vara en del av denna process och satsning på framtiden.

I en bloggpost beskriver Larian Studios sitt fokus på att skapa en miljö där utvecklare kan vara kreativa och unika. Den nya platsen i Warszawa anses vara ett perfekt RPG-utvecklingsnav och kommer att bidra till studions fortsatta framgång. Med detta steg visar Larian Studios sitt engagemang för att skapa högkvalitativa, systemtyngda RPG:er och fortsätter att vara en av de ledande utvecklarna inom genren. Besök Game Informer för mer information och recensioner om Baldur’s Gate 3 och andra populära RPG:er på marknaden.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top