Battlefield-titlarna tas bort från gamla konsoler

EA har meddelat att man kommer att ta bort tre Battlefield-titlar från PlayStation 3 och Xbox 360 digitala butiker i slutet av månaden.

Den 31 juli kommer PS3/Xbox 360-versionerna av Battlefield 3, Battlefield 4, och Battlefield: Hardline, tillsammans med deras tillhörande DLC:er, att tas bort från försäljningen. Ägare av dessa spel kommer fortfarande att kunna spela deras singleplayer-innehåll, men onlinesupporten för dessa titlar kommer att upphöra den 7 november. Det inbäddade tillkännagivandet på X inkluderar även en länk till en FAQ för att besvara ytterligare frågor om utfasningsprocessen.

Även om de digitala PS3/Xbox 360-versionerna av dessa spel försvinner, kommer Battlefield 3 fortfarande att vara tillgängligt att köpa på PC. Samma gäller för Battlefield 4 och Hardline, och dessa två titlar kommer också att finnas kvar till försäljning för PlayStation 4 och Xbox One. PC/PS4/Xbox One-versionerna kommer att vara opåverkade av dagens uppdateringar.

Det känns aldrig bra att se spel tas bort från försäljningen på detta sätt. Orsaken har troligen att göra med att EA fasar ut onlinesupport; det vore inte rätt att fortsätta sälja spel med populära online-lägen om den delen inte fungerar längre. För de som fortfarande loggar in på Battlefield-matcher på PS3 och 360 har ni några månader till för att njuta av spelet.

För mer om Battlefield kan du läsa om hur nästa spel utvecklas (som görs med hjälp av Dead Space remake-utvecklaren Motive Studios) här.

EA har meddelat att man kommer att ta bort tre Battlefield-titlar från PlayStation 3 och Xbox 360 digitala butiker i slutet av denna månad. Den 31 juli kommer PS3/Xbox 360-versionerna av Battlefield 3, Battlefield 4, och Battlefield: Hardline, tillsammans med deras tillhörande DLC:er, att tas bort från försäljningen. Ägare av dessa spel kommer fortfarande att kunna spela deras singleplayer-innehåll, men onlinesupporten för dessa titlar kommer att upphöra den 7 november.

Även om de digitala PS3/Xbox 360-versionerna av dessa spel försvinner, kommer Battlefield 3 fortfarande att vara tillgängligt att köpa på PC. Samma gäller för Battlefield 4 och Hardline, och dessa två titlar kommer också att finnas kvar till försäljning för PlayStation 4 och Xbox One. PC/PS4/Xbox One-versionerna kommer att vara opåverkade av dagens uppdateringar. Det känns aldrig bra att se spel tas bort från försäljningen på detta sätt, men det är troligen en nödvändig åtgärd med tanke på att EA håller på att fasas ut onlinesupporten.

För de som fortfarande spelar Battlefield på PS3 och Xbox 360 är det viktigt att njuta av spelet de kommande månaderna innan onlinesupporten avslutas. Det är alltid tråkigt när spel försvinner från butikerna, men det finns fortfarande möjlighet att spela dessa titlar på andra plattformar. För mer information om Battlefield och kommande spelutgivningar kan man läsa mer om hur nästa spel utvecklas av Motive Studios, samma studio som ligger bakom Dead Space-remaken.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top