Tales Of Kenzera: Zau Utvecklare Meddelar Uppsägningar

Surgent Studios, utvecklaren bakom Tales of Kenzera: Zau, har meddelat att man avskedat strax över ett dussin anställda. Detta följer på släppet av deras första spel, Tales of Kenzera: Zau, tillbaka i april, vilket mottogs positivt av recensenter och spelare.

Surgent förklarar inte varför, men säger att man fokuserar på att stödja de drabbade, fortsätta arbetet med Tales of Kenzera: Zau, och se framåt mot framtida projekt.

Här är studions uttalande i sin helhet:

“Tyvärr har Surgent anslutit sig till den växande gruppen spelstudior som påverkats av nedskärningar i år med strax över ett dussin drabbade personer. Det är en svår tid inom spelindustrin, men vi är otroligt stolta över hela vårt teams arbete med Zau, och över berömmet det har fått från kritiker och spelare. Vårt fokus nu är att stödja de drabbade, fortsätta vårt arbete med Zau, och se framåt mot våra nästa kreativa projekt.”

Studiots grundare och chef Abubakar Salim, som också gjorde rösten för Zau i deras första spel, släppte sitt eget uttalande angående nedskärningarna:

“Tack så mycket till alla som har kollat upp mig. Detta gör ont djupt. Detta är inte nyheten jag ville dela idag. Jag är så stolt över vad det teamet har uppnått under dessa 4 år. När det blev tufft, stod var och en av dem så starka, det var inspirerande. Så att leverera denna nyhet idag suger verkligen. Jag vet att vi inte är ensamma här, men det gör det inte lättare.

Fokus nu är att fortsätta stödja de drabbade på alla sätt vi kan. Jag kommer att svara på detta med länkar till inlägg från våra drabbade teammedlemmar. Om du har några tillgängliga möjligheter eller vet om några, vänligen överväg dessa otroliga talangfulla människor.”

Surgent Studios läggs till den tyvärr växande listan av studior som påverkats av nedskärningar under 2024.

Surgent Studios, utvecklaren bakom Tales of Kenzera: Zau, har nyligen meddelat att man har avskedat strax över ett dussin anställda. Dessa nedskärningar kommer efter framgången med deras senaste spel, Tales of Kenzera: Zau, som släpptes i april och fick positiv respons från både recensenter och spelare. Trots att Surgent inte har gett någon specifik anledning till nedskärningarna, har de uttryckt sitt stöd för de drabbade och sitt engagemang för att fortsätta arbetet med Tales of Kenzera: Zau och blicka mot framtida projekt.

I ett uttalande från studion betonades vikten av att stödja de drabbade anställda och att fortsätta arbetet på kommande projekt. Grundaren och chefen för Surgent Studios, Abubakar Salim, uttryckte sin sorg över nedskärningarna och hyllade det hårda arbete som teamet hade lagt ner under de senaste fyra åren. Salim bad också om stöd för de före detta teammedlemmarna och uppmanade till att hjälpa dem att hitta nya karriärmöjligheter.

Det är en tuff tid för spelstudios runt om i världen, och Surgent Studios hamnar nu på den växande listan av företag som påverkats av nedskärningar under 2024. Trots utmaningarna framöver, kommer studion att fokusera på att stödja de drabbade och fortsätta att utveckla spännande och kreativa projekt. Med sitt engagemang för att stötta sitt team och skapa högkvalitativa spel, ser Surgent Studios fram emot framtiden och de möjligheter som väntar.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top