Take-Two stänger Rollerdrome och Kerbal Space Program 2-studioerna

Take Two stänger Kerbal Space Program 2 Intercept Games Private Division Rollerdrome

Uppdatering, 14:47, 2 maj 2024:

Tidigare i dag fick vi reda på att Take-Two Interactive, företaget som ligger bakom Grand Theft Auto-serien, har stängt av Roll7 och Intercept Games, studiorna bakom Rollerdrome respektive Kerbal Space Program 2. Båda dessa spel, samt många andra inklusive det nyligen släppta No Rest for the Wicked, publicerades av Private Division, en indieutgivningsarm under Take-Two.

Nu, i en ny uppdatering från GamesIndustry.biz, rapporterar tidningen att Take-Two har lagt ned “den övervägande majoriteten” av Private Divisions team i Seattle, New York, Las Vegas och München, enligt en av sina källor. När GamesIndustry.biz kontaktade Take-Two för bekräftelse, utfärdade företaget samma uttalande som kan läsas i Game Informers ursprungliga historia nedan.

Den ursprungliga historien fortsätter nedan…

Ursprunglig historia, 09:48, 2 maj 2024:

Take-Two Interactive, företaget bakom spel som Grand Theft Auto V som även förvärvade mobiljätten Zynga 2022 i det näst största avtalet i spelhistorien, har stängt av Roll7 och Intercept Games, studiorna bakom Rollerdrome och Kerbal Space Program 2, respektive. Efter en rapport från GameDeveloper.com som indikerade att Take-Two skulle avskeda 70 personer på Intercept Games, <a href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-05-01/take-two-interactive-shuts-down-two-game-studios?accessToken=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJzb3VyY2UiOiJTdWJzY3JpYmVyR2lmdGVkQXJ0aWNsZSIsImlhdCI6MTcxNDU5MzkzNCwiZXhwIjoxNzE1MTk4NzM0LCJhcnRpY2xlSWQiOiJTQ1RPWlVEV1JHRzAwMCIsImJjb25uZWN0SWQiOiJCMUVBQkI5NjQ2QUM0REZFQTJBRkI4MjI1MzgyQTJFQSJ9.bAGtiU7JzBiIoFWWcHxk0LH…

Hearts of Game Informer-personalen går till alla som påverkats av uppsägningar eller nedläggningar.

[Källa: Bloomberg, IGN]

Take-Two Interactive meddelade nyligen att de stänger av Roll7 och Intercept Games, spelstudior bakom Rollerdrone och Kerbal Space Program 2. Båda dessa spel publicerades av Private Division, en del av Take-Two Interactive. Enligt rapporter har Take-Two även avslutat majoriteten av Private Divisions team i städer som Seattle, New York, Las Vegas och München, vilket resulterade i massiva nedskärningar.

Beslutet att stänga av Roll7 och Intercept Games har skapat en våg av oro och osäkerhet inom spelindustrin. Många är bekymrade över de många människor som förlorar sina jobb och de negativa effekterna detta kan ha på både spelutvecklare och spelare. Många frågar sig varför Take-Two Interactive har tagit dessa drastiska åtgärder och vad som kommer att hända med spelen som de två studiorna var ansvariga för.

Det finns en allmän sorg inom spelgemenskapen med nyheten om nedläggningarna av Roll7 och Intercept Games. Det är viktigt att stödja de som drabbats av denna situation och att fortsätta följa utvecklingen för att se hur det påverkar spelindustrin som helhet. Hearts of Game Informer-personalen går till alla som påverkats av dessa nedskärningar och vi hoppas att de kommer att kunna hitta nya möjligheter och fortsätta skapa fantastiska spel i framtiden.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top