Dragon Age: Veilguard Får “Robust” Transmog System

Dragon Age har massor av olika anpassningsmöjligheter. Bara inom karaktärsskapandet finns hundratals alternativ för att anpassa saker som hår, kroppstyp, hur din spelbara karaktär Rook ser ut i ansiktet, och mycket mer. Det finns även massor av rustningsalternativ också.

Följeslagare har en rustningsplats, en ringplats, en accessoarplats och en vapenplats, medan Rook har tillgång till ännu fler – en hjälm, två vapenplatser, ett bälte, en amuletplats och två ringplatser. Att bältet har en egen plats kan låta märkligt eftersom det inte är en rustningsdel som folk vanligtvis tänker på när de klär upp en RPG-kämpe. Men, bältet är en viktig del av Rooks kit. Ju bättre Rooks bälte är, desto bättre blir effekten av deras helande drycker, som fylls på genom att förstöra gröna krukor spridda över världen. Men det är inte allt, högkvalitativa bälten kan också starta ytterligare effekter som ögonblicklig odödlighet.

När du skapar din karaktär kan du omedelbart se aspirerande rustningar, som inte kommer att påverka Rooks klass förrän ”mitt- till slutspelsstadiet”, enligt spelets regissör Corinne Busche. Du kan också växla mellan Rooks startutrustning och vardagskläder i skaparen, vilket ger dig en bra bild av hur Rook kommer att se ut i mer avslappnade scener, i strid, och hur de kan dyka upp senare i din Veilguard-resa. Busche berättar att mycket av utrustningen i Veilguard är skräddarsydd för din Rook eller deras följeslagare, vilket innebär att en rustningsdel för en Warrior-klassad Rook troligtvis inte kommer att finnas i en kista för en Mage-klassad Rook. På liknande sätt kan inte rustning designad för följeslagaren Bellara Lutara användas för en annan följeslagare som Lace Harding.

Under mina få timmar med att se Busche spela spelet som en del av mitt besök på BioWares kontor i Edmonton för vårt nuvarande Game Informer-cover, såg jag massor av rustningar att samla från saker som kistor spridda omkring Arlathan Forest, till exempel, och annorstädes. En del av det ser fantastiskt ut, och en del passar inte riktigt min personliga smak. Så är det i RPG-genren.

Dock berättar Busche att det finns transmogrifikation, eller transmog för kort, i spelet, och kallar det ”robust”. Det betyder att du kan ta en rustnings statistik och applicera den på en annan rustningsdel. Med andra ord, om du har en riktigt cool rustningsdel du gillar och hittar en ny del med bättre statistik, men inte vill ge upp utseendet på din nuvarande rustning, behöver du inte det. Transmog tillåter dig att ta den nya rustningens statistik och applicera dem på din nuvarande rustning, vilket ger dig alla fördelar samtidigt som du behåller den visuella stilen du föredrar.

Transmog är inte bara för Rook, dock; du kan transmogga rustning och andra saker för dina följeslagare också. Jag får inte se hur Veilguards transmogsystem fungerar i spelet, men bara vetskapen om att det existerar gör att jag kan vila tryggt i vetskapen om att min Rook kommer att se så moderiktigt ut som möjligt samtidigt som hen räddar Thedas.

För mer information om spelet, inklusive exklusiva detaljer, intervjuer, videofunktioner och mer, klicka på Dragon Age: The Veilguard-hubb-knappen nedan.

Dragon Age: The Veilguard kommer att erbjuda ett robust transmog-system vid lanseringen, vilket ger spelarna möjlighet att skräddarsy utseendet på sin karaktärs rustning. Inte bara har spelare hundratals alternativ för att anpassa sin spelbara karaktär Rook när det gäller hår, kroppstyp och ansikte, utan de har också en mängd olika rustningsalternativ att välja mellan.

Utöver att anpassa sin egen karaktär har spelarna även möjlighet att skräddarsy utseendet på sina följeslagares rustning, vapen och accessoarer. Det finns en rad olika platser där spelare kan placera olika föremål, vilket påverkar karaktärernas egenskaper och färdigheter. Till och med bältet är en viktig del av karaktärernas kit, då det kan påverka effekterna av helande drycker och starta ytterligare effekter som ögonblicklig odödlighet.

Transmog-systemet i Dragon Age: The Veilguard gör det möjligt för spelare att ta de statistiska fördelarna av en ny rustningsdel och applicera dem på sin nuvarande rustning, samtidigt som de behåller den visuella stilen de föredrar. Detta system tillåter spelarna att se ut precis som de vill utan att offra effektiviteten i strid. Inte bara kan Rook transmogga sin rustning, utan även följeslagare kan dra nytta av detta system, vilket ger spelarna ännu mer anpassningsmöjligheter för att skapa sina perfekta lag inför sina äventyr i The Veilguard.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top