Fler jobbklippningar i Xbox rapporteras.

Ytterligare nedskärningar vid Xbox sägs vara på gång, med vissa personal på ZeniMax som erbjuds frivilliga avtalsavtal denna vecka. Denna nyhet kommer från en rapport från Bloomberg som säger att anställda inom Xbox-organisationen har informerats om att förvänta sig fler nedskärningar.

Dessa potentiella uppsägningar skulle följa efter Xboxs beslut att stänga ned fyra Bethesda-studior tidigare denna vecka, inklusive Hi-Fi Rush teamet Tango Gameworks och Redfall-utvecklaren Arkane Austin. När det gäller personalen som erbjuds frivilliga avtalsavtal rapporterar Bloomberg att producenter, kvalitetssäkringstestare och annan personal på ZeniMax tar emot dessa.

Publikationen rapporterar också att anledningen till att Tango Gameworks och Arkane Austin stängdes ned denna vecka var att de höll på att pitcha nya projekt och anställa ytterligare personal för dessa projekt, något som föreslogs av ZeniMax-chefen Jill Braff och Xbox-presidenten Matt Booty under ett informationsmöte tidigare denna vecka. Xbox och ZeniMax valde att stänga ned dessa studior – båda i början av skapandet av nya spel – istället för att stänga ned en studio som var längre fram i utvecklingen av projekt.

I Bloombergs rapport som detaljerade ett internt informationsmöte hos Xbox efter studionedläggelserna denna vecka beskriver Booty enligt uppgifter att dess studior var spridda för tunt, som “jordnötssmör på bröd”, och att ledarna inom företaget kände sig underbemannade. Xbox stängde ned tre studior och hade ZeniMax Online Studios absorbera Roundhouse Games för att frigöra resurser. Braff sa under mötet: “Det är svårt att stödja nio studior över hela världen med ett snålt centralteam och en ständigt växande uppgiftsförteckning. Jag tror att vi höll på att välta över.”

Dessa studionedläggelser följer de januari-uppsägningar av 1 900 anställda på Xbox, Activision Blizzard och ZeniMax, vilket läggs till i det totala antalet över 10 000 uppsagda inom spelbranschen bara i år.

[Källa: Bloomberg]

Hur känner du inför Xbox? Dela med dig i kommentarerna nedan!

Ytterligare nedskärningar rapporteras vara på väg hos Xbox, med anställda på ZeniMax som erbjuds frivilliga avtalsavtal denna vecka. Enligt en rapport från Bloomberg har Xbox-personalen informerats om att fler nedskärningar kan förväntas inom organisationen. Dessa eventuella uppsägningar skulle komma efter beslutet att stänga ner fyra Bethesda-studior tidigare denna vecka, vilket har skapat oro bland personalen hos ZeniMax.

Beslutet att stänga ned studiorna Tango Gameworks och Arkane Austin kom efter att de planerade att pitcha nya projekt och anställa fler medarbetare för dessa projekt. Enligt Bloomberg valde Xbox och ZeniMax att stänga ned dessa studior, trots att de befann sig i början av utvecklingen, istället för att stänga ned en studio som var längre fram i processen. Under ett internt möte beskrev Xbox-presidenten Matt Booty att studiorna var spridda för tunt, vilket resulterade i underbemanning och behovet av att frigöra resurser.

Dessa nedskärningar följer efter de 1 900 uppsägningarna inom Xbox, Activision Blizzard och ZeniMax som inträffade i januari. Med över 10 000 uppsägningar inom spelbranschen hittills under detta år har situationen skapat osäkerhet och oro bland anställda inom branschen. Medan Xbox och ZeniMax fortsätter att genomföra kostnadsbesparande åtgärder, är det oklart hur detta kommer att påverka framtidens spelutveckling och bolagens anställningspolitik.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top