Warner Bros. Discovery chef kallar Suicide Squad: Kill The Justice League släpp ”otillfredsställande”

Warner Bros. Discovery VD David Zaslav sa att släppet av Suicide Squad: Kill The Justice League var “avslående” för företaget. Han sa detta under Warner Bros. Discovery’s Q1 finansiella resultatssamtal, noterande att intäkterna från spel minskade mycket jämfört med förra året, enligt IGN.

Suicide Squad: Kill The Justice League skulle troligen aldrig prestera bra för Warner Bros. Discovery’s speldivision jämfört med sektorns intäkter förra året, som grundades i släppet av Hogwarts Legacy, det bästsäljande spelet 2023 och det första icke-Call of Duty-spelet att ta den platsen på flera år. Ändå, som kritiker och spelare kommer att berätta för dig, var Suicide Squad: Kill The Justice League en besviken release från Rocksteady Studios, laget bakom Batman: Arkham-serien – du kan läsa Game Informer’s recension av Suicide Squad: Kill The Justice League här för att ta reda på varför vi betygsatte det till 6 av 10.

Efter att Zaslav kallade spelet besviken, tillade Warner Bros. Discovery CFO Gunnar Wiedenfels, “Börjande med studior var den över $400 miljoners minskningen jämfört med föregående år under Q1 primärt på grund av det mycket hårda [tävlande] vi mötte i spel mot framgången med Hogwarts Legacy förra året under första kvartalet, i samband med den besviken Suicide Squad-release under det senaste kvartalet, som vi skadade, vilket ledde till en $200 miljoners påverkan på EBITDA under första kvartalet.”

Det är mycket pengar förlorade, och med tanke på läget i spelbranschen i år är det svårt att inte oroa sig för Rocksteadys status efter Suicide Squad. Med studior som stänger åt vänster och höger, och mer än 10 000 anställda som förlorat sina jobb i år inom spelbranschen, skulle det inte vara förvånande (men hjärtskärande) att se Rocksteady genomgå jobbskärningar. Vi hoppas att det inte sker.

För mer om spelet, lyssna på Game Informer’s spoilervarning av Suicide Squad: Kill The Justice League, och läs sedan om Jokerns debut som en spelbar karaktär.

[Källa: IGN]

Spelar du fortfarande Suicide Squad: Kill The Justice League? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Warner Bros. Discovery VD David Zaslav uttryckte sin besvikelse över släppet av Suicide Squad: Kill The Justice League under företagets finansiella resultatssamtal för första kvartalet. Han noterade en betydande minskning i intäkter från spel jämfört med föregående år, främst på grund av den starka konkurrensen på marknaden och den besvikna mottagningen av spelet. Trots att Warner Bros. Discovery hade en framgångsrik tidigare release med Hogwarts Legacy, fick Suicide Squad inte samma positiva resultat.

Suicide Squad: Kill The Justice League var en stor besvikelse för både kritiker och spelare, särskilt med tanke på att det kom från Rocksteady Studios, kända för sina populära Batman: Arkham-spel. Spelet fick mediokra recensioner och blev inte den hit som företaget hade hoppats på. Som ett resultat av den minskade intäkten från spelet, led Warner Bros. Discovery en betydande ekonomisk påverkan under första kvartalet, vilket tyder på att de kan behöva omvärdera sin strategi och fokusera på att leverera högkvalitativa spel i framtiden för att återupprätta sin position på marknaden.

Med tanke på det tuffa konkurrensläget inom spelbranschen är det oroväckande att se en erkänd studio som Rocksteady möta problem med en misslyckad release. Jobbskärningar och nedskärningar är tyvärr vanliga i en sådan miljö, vilket skapar osäkerhet för personalen och gamers som är bekymrade över framtiden för sina favoritutvecklare. Förhoppningsvis kan Rocksteady övervinna denna motgång och fortsätta skapa högkvalitativa spel som kommer att glädja fans och kritiker i framtiden.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top