Xbox överväger att ta Hellblade II till PS5

Senua’s Saga: Hellblade II släpps senare denna månad den 21 maj till Xbox Series X/S och PC. Dock kommer lanseringen under en turbulent tid för Xbox, som precis har stängt ner fyra Bethesda-studior, inklusive Hi-Fi Rush-laget Tango Gameworks och Redfall-utvecklaren Arkane Austin. Som ett resultat har Xbox-spelare undrat hur säkert Hellblade II-utvecklaren Ninja Theory kan vara efter uppföljarens release, med tanke på att Hi-Fi Rush var en “genombrotts-hit” för företaget men inte var tillräckligt för att hålla Tango öppet.

För att eventuellt öka försäljningen av Hellblade II överväger Xbox enligt The Verge att ta spelet till PlayStation 5. Tidningen rapporterar att “Jag förstår att Hellblade II är ett annat spel som Microsoft har övervägt för PS5. Om det någonsin händer, är det för närvarande oklart om det ens skulle anses som en framgång.”

Att Hellblade II kommer till PS5 skulle inte vara helt otippat, med tanke på att Xbox tidigare har tagit exklusiva spel som Grounded, Sea of Thieves och Hi-Fi Rush till PS5 i år. Men med lanseringen av Hellblade II bara några veckor bort, verkar det om det kommer till PS5, vara efter lanseringen, vilket stämmer överens med Xboxs strategi hittills i denna fråga.

Senua’s Saga: Hellblade II släpps till Xbox Series X/S och PC den 21 maj 2024.

För mer information om spelet, kolla in Senua’s Saga: Hellblade II PC-specifikationer och systemkrav, och läs sedan om hur Senua’s Saga: Hellblade II kommer att vara låst till 30 FPS på Xbox Series X/S. Efter det, läs om hur spelet kommer ha ett fotoläge vid lansering.

[Källa: The Verge]

Hoppas du att Xbox tar Senua’s Saga: Hellblade II till PS5? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

Senuas Saga: Hellblade II släpps till Xbox Series X/S och PC den 21 maj 2024, vilket väckt intresse hos många spelare. Xbox har dock nyligen stängt ner flera Bethesda-studior, vilket har lett till spekulationer om Hellblade II-utvecklaren Ninja Theorys framtid. Enligt The Verge överväger Xbox att ta spelet till PlayStation 5 för att öka försäljningen, men det är ännu oklart om detta kommer att ske.

En eventuell lansering av Hellblade II på PS5 skulle inte vara en helt oväntad drag av Xbox, som tidigare har tagit exklusiva spel till konkurrentplattformen. Dock verkar det som att om spelet hamnar på PS5, kommer det att ske efter den ursprungliga lanseringen. Xbox har hittills haft en strategi där de tar spel till PS5 efter en tid, vilket kan ha framgångsrikt.

För de som är intresserade av Senuas Saga: Hellblade II, är det värt att kolla in specifikationer och systemkrav för PC, samt läsa om spelets låsta 30 FPS på Xbox Series X/S. Dessutom kan man se fram emot ett fotoläge vid lanseringen. Med spelet som släpps om några veckor, är det spännande att se om det verkligen kommer att komma till PS5 och hur detta kan påverka spelupplevelsen.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top