Xbox överväger att inkludera Call of Duty på Game Pass bredvid prisökning.

Microsoft diskuteras enligt uppgift att lägga Call of Duty på Xbox Game Pass samtidigt som man överväger att höja priset på prenumerationstjänsten. Detta kommer från en ny rapport på The Verge som följer nyheter tidigare denna vecka att Xbox stänger några av sina Bethesda-studior, inklusive Hi-Fi Rush-teamet Tango Gameworks och Redfall-utvecklaren Arkane Austin.

The Verge’s Tom Warren skriver, “Microsoft har också haft interna diskussioner om att släppa nya Call of Duty-spel på Game Pass. Jag förstår att det här är en debatt som har pågått internt ganska länge, med farhågor från vissa att intäkterna som Call of Duty vanligtvis genererar för Activision Blizzard kommer att undermineras av Game Pass.”

Det här berör potentiella problem som spelare och analytiker har pekat ut med Xbox strategi. Efter att ha spenderat miljarder på förvärv de senaste åren behöver Xbox förmodligen tjäna mer pengar. Men dess stora drag som plattform är Game Pass. Idealt sett, stora nya släpp och kritiska framgångar, som Hi-Fi Rush och Call of Duty-spel, lockar in stora grupper av nya prenumeranter, vilket kompenserar förlusten av försäljning till fullt pris som sker på grund av Game Pass. Men Game Pass-prenumerationer har planat ut, med en topp runt 2019 till 2021. Om Game Pass inte får nya prenumeranter, och Game Pass-släpp skadar traditionell försäljning av ett spel, är det lätt att förstå varför företaget kanske diskuterar internt om något som en ny Call of Duty (nästan alltid det bästsäljande spelet varje år) bör lanseras på Game Pass.

Jämte denna debatt anger The Verge-rapporten att Microsoft också har övervägt att höja priset på Game Pass Ultimate igen och noterar att detta och Call of Duty-diskussionen bara är överväganden och kan förbli så.

För mer information, läs Game Informers recension av Call of Duty: Modern Warfare III, och läs sedan om Xboxs juni-spelshowcase och den hemliga (förmodligen Call of Duty-fokuserade) direktsändningen som äger rum därefter.

[Källa: The Verge]

Vad tycker du om Xboxs strategi på senare tid? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Microsoft diskuteras enligt uppgift att lägga Call of Duty på Xbox Game Pass samtidigt som man överväger att höja priset på prenumerationstjänsten. En ny rapport från The Verge avslöjar att interna diskussioner har pågått inom företaget, där vissa är oroade över att intäkterna från Call of Duty, som vanligtvis genereras för Activision Blizzard, kan påverkas negativt av Game Pass. Trots detta fortsätter debatten om att inkludera det populära spelet på plattformen.

Debatten kring att släppa nya Call of Duty-spel på Game Pass väcker intressanta frågor om Xboxs strategi. Efter flera stora förvärv behöver företaget hitta sätt att öka sina intäkter, samtidigt som man bibehåller Game Pass som en lockande plattform för spelare. Med en planande trend i antalet prenumeranter under de senaste åren, är det tydligt att Microsoft behöver hitta nya sätt att locka nya användare samtidigt som man behåller befintliga.

Utöver diskussionen om Call of Duty inkluderar rapporten även uppgifter om en eventuell prisökning för Xbox Game Pass Ultimate. Det är viktigt att notera att dessa överväganden fortfarande är på planeringsstadiet och kan förbli så i framtiden. För spelare och fans av plattformen är det spännande att följa utvecklingen kring dessa potentiella förändringar och se hur de kan påverka Xboxs närvaro på marknaden.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top