Blizzard hoppar över BlizzCon i år

Blizzard har beslutat att ställa in årets BlizzCon. Företaget uppger att evenemanget kommer att återvända i framtiden, men att man planerar att visa upp kommande spel på ett annat sätt under de kommande månaderna.

Först meddelat i ett blogginlägg, planerar Blizzard att dela detaljer om kommande spel som World of Warcraft: The War Within och Diablo IV’s Vessel of Hatred-expansion vid andra mässor, som Gamescom. Företaget planerar också att lansera “flera globala, fysiska evenemang” för Warcrafts 30-årsjubileum, som beskrivs som “distinkta” från BlizzCon.

“Vår förhoppning är att dessa upplevelser – tillsammans med flera live-streamade branschevenemang där vi håller er uppdaterade om vad som händer i våra speluniversum – kommer att fånga essensen av vad som gör Blizzard-communityt så speciellt”, uppger Blizzard i blogginlägget.

En representant för Blizzard berättar för Windows Central att Blizzard fattade beslutet att ställa in BlizzCon och inte Microsoft, som slutförde sin förvärv av företaget förra året. I ett uttalande till tidningen säger representanten: “Detta är ett beslut från Blizzard. Vi har utforskat olika evenemangsformat tidigare, och detta är inte första gången vi hoppar över BlizzCon eller provar på något nytt. Även om vi har fantastiska saker att dela med oss av 2024, så passar timingen helt enkelt inte för ett enda evenemang i slutet av året.”

BlizzCon startade 2005 som en årlig konvent för att fira allt Blizzard. Förra årets show såg avslöjandet av nästa expansion för World of Warcraft, The War Within, samt två andra expansioner som kommer efter det. Det är bra att evenemanget bara tar ett års paus istället för att försvinna för gott, och vi är nyfikna på hur de alternativa evenemangen kommer att utvecklas under de kommande månaderna.

Blizzard har meddelat att man väljer att ställa in årets BlizzCon och istället planerar att visa upp kommande spel på andra evenemang såsom Gamescom. Företaget avslöjar detaljer om spel som World of Warcraft: The War Within och Diablo IV’s Vessel of Hatred-expansion på andra mässor och lanserar globala, fysiska evenemang för att fira Warcrafts 30-årsjubileum. Dessa evenemang beskrivs som distinkta från BlizzCon och Blizzard hoppas att de kommer att fånga “essensen av vad som gör Blizzard-communityt så speciellt”.

I ett blogginlägg förklarar Blizzard att det är företaget självt som har fattat beslutet att ställa in årets BlizzCon, och inte det nya moderbolaget Microsoft. En representant för Blizzard delade med sig av detta beslut till Windows Central och betonade att de har fantastiska saker att dela med sig av under 2024, men att timingen inte passar för ett enda evenemang i slutet av året. BlizzCon har varit ett årligt konvent sedan 2005 och har blivit en tradition för Blizzard-fansen att fira företagets spel.

Genom att välja att avstå från att hålla BlizzCon i år och istället fokusera på andra evenemang och aktiviteter för att dela med sig av kommande spel som Warcraft: The War Within och Diablo IV’s Vessel of Hatred-expansion, visar Blizzard att de är öppna för att utforska nya sätt att engagera sin community. Det finns en förväntan och nyfikenhet kring hur dessa alternativa evenemang kommer att utvecklas och hur de kommer att påverka upplevelsen för spelare och fans under de kommande månaderna.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top