Deathbound Soulslike släpps till PlayStation, Xbox och PC i år

Utvecklaren Trialforge Studio och förläggaren Tate Multimedia avslöjade Deathbound, en ny Soulslike med en unik klassbaserad twist, förra augusti. Vid den tiden var PC dess enda plattform, men nu kan Game Network exklusivt avslöja att Deathbound också kommer till PlayStation 5 och Xbox Series X/S samtidigt med PC senare i år.

Som vi lärde oss med Deathbounds avslöjande förra året bär spelet sin inspiration från Soulslike-genren på ärmen. Det strävar dock efter att särskilja sig inom den ständigt växande genren med vad Trialforge kallar ett enspelar-partibaserat system. Spelarna kommer att kontrollera en enda farkost som kanalisera olika hjältar kända som de fallna. Dessa är individuella karaktärer, var och en med unika färdighetsuppsättningar, stridsstilar och lore, som delar den spelarkontrollerade farkosten. Därför kan spelare växla mellan olika karaktärer, men de måste göra det med försiktighet eftersom de inte nödvändigtvis alla är allierade med varandra.

Kolla in den senaste Deathbound-trailern själv nedan:

“The relationships between characters also must be taken into effect as it greatly impacts gameplay,” står det i ett pressmeddelande. “The Church of Death and Cult of Life are at odds with one another. Aligning opposing factions close to one another in the vessel will cause conflict, resulting in consequential combat effects. Alternatively, strong synergies with shared beliefs may offer combat buffs that can spell disaster for the ruthless boss awaiting steel and magic. No matter the creed, the fallen must fight as one.”

Trialforge säger att spelare i strid kommer att ladda något som kallas en synkroniseringsegment som delas mellan de fallna inom farkosten. När rätt tillfälle visar sig kan spelarna frigöra synkmätaren för att utlösa en förödande “Morphstrike, med den samlade kraften från partiet.”

Deathbound kommer att släppas till PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC via Steam, GOG och Epic Games Store någon gång i år. Om du är nyfiken på hur det spelas finns det redan en demo tillgänglig på Steam.

Är du exalterad för Deathbound? Berätta för oss i kommentarerna nedan!

För snart ett år sedan avslöjade Trialforge Studio och Tate Multimedia Deathbound, ett nytt spel inspirerat av Soulslike-genren men med en unik twist. Ursprungligen avsedd endast för PC, kan vi nu berätta att Deathbound även kommer att släppas till PlayStation 5 och Xbox Series X/S samtidigt med PC senare i år. Spelet erbjuder en enspelar-partibaserad upplevelse, där spelarna styr en enda farkost som kanalisera olika hjältar kända som de fallna. Varje karaktär har sina egna färdigheter och stridsstilar, och spelarna måste ta hänsyn till deras relationer med varandra för att lyckas i striden.

Enligt Trialforge kommer relationerna mellan karaktärerna att påverka spelets gameplay avsevärt. Allianser och konflikter mellan de olika fallna kan ge olika effekter i striden, vilket kräver taktiskt tänkande från spelaren. Spelarna kan använda en synkroniseringsemet som delas mellan de fallna för att utlösa en kraftfull “Morphstrike” i striden. Deathbound utlovar en innovativ och utmanande spelupplevelse för alla som är fans av Soulslike-genren och vill testa sina färdigheter i strid mot brutala bossar.

Deathbound planeras att släppas på PlayStation 5, Xbox Series X/S och PC senare i år, och en demo finns redan tillgänglig på Steam för nyfikna spelare. Med en spännande berättelse, unika karaktärer och en taktisk stridsmekanik, ser vi fram emot att utforska denna nya Soulslike-upplevelse när den släpps. Följ med på Game Informers artikel om Deathbound för mer information och håll utkik efter ytterligare uppdateringar om spelet.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top