Dr. Disrespect sparkad efter anklagelser.

Dr. Disrespect Twitch Anklagelser Deadrop Studio Midnight Society Avskedar Honom

Spelstudion Deadrop Midnight Society har avslutat sitt samarbete med medgrundaren och streamern Guy Beahm, även känd som Dr. Disrespect. Detta skedde efter att man undersökt anklagelser som uppstod under helgen angående hans Twitch-bann 2020.

I fredags den 21 juni, twittrade den tidigare Twitch-ansvariga för strategiska partners Cody Conners, “Han (syftande på Beahm) blev avstängd för att han blev påkommen med att skicka sexuella meddelanden till en minderårig genom Twitchs dåvarande privata meddelandefunktion. Han försökte träffa henne på TwitchCon. De ansvariga kunde läsa allt svart på vitt. Fallet var löst.” Conner svarade på sitt eget inlägg på X (tidigare Twitter) och sa, “Ingen gjorde fel beslut, fan ta honom och hans grabbar.”

Fastän Conners inte nämnde Beahm vid namn, som tidigare blev avstängd från E3 och suspenderad på Twitch efter att han livestreamade från en offentlig toalett 2019, var det tydligt att han syftade på streamern. Beahm svarade till och med från sitt Dr. Disrespect-konto och sa att han vet att det är ett “hett ämne” men att “det har lösts, inget felaktigt erkändes och de betalade hela kontraktet.” Han tweetade sedan separat, “Lyssna, jag är uppenbart bunden av juridiska skyldigheter från uppgörelsen med Twitch men jag måste säga vad jag kan säga eftersom detta är jävla internet. Jag gjorde inget fel, allt detta har granskats och lösts, inget olagligt, inget felaktigt hittades och jag blev betald.”

Tillbaka 2020, när Beahm plötsligt blev avstängd 26 juni, delade Twitch lite om bakgrunden till beslutet. Man släppte följande uttalande, “Som är vår process, vidtar vi lämpliga åtgärder när vi har bevis på att en streamer har agerat i strid mot våra riktlinjer för gemenskapen eller användarvillkoren. Dessa gäller alla streamers oavsett status eller betydelse i gemenskapen.” Denna avstängning skedde kort efter att Beahm skrev på med Twitch (igen) för ett rapporterat åttaciffrigt belopp, enligt The Washington Post.

Efter denna avstängning berättade Beahm för The Washington Post veckor senare att han fortfarande inte visste varför Twitch “effektivt ogiltigförklarade hans kontrakt” med avstängningen. Ett år efter avstängningen stämde Beahm Twitch och ungefär ett år efter det – så ungefär två år efter avstängningen – nådde han och Twitch en uppgörelse. Vid den tiden postade Beahm en bild den 10 mars 2022, med ett papper han skrivit under som sa, “Jag har löst min rättsliga tvist med Twitch. Inget av parterna erkänner något felaktigt.”

Under dessa händelser lanserade Beahm även en ny triple-A-studio med veteraner från spelutvecklare för Call of Duty och Halo kallad Midnight Society. Efter Conners avslöjande om Beahm på fredagen, antog Midnight Society tydligen hans oskuld men började samtala med inblandade parter. Efter att ha gjort det, beslutade man att avsluta sitt samarbete med Beahm. Här är studions fullständiga uttalande om saken:

“På fredagskvällen blev vi medvetna om en anklagelse mot en av våra medgrundare Guy Beahm aka Dr. Disrespect. Vi antog hans oskuld och började samtal med inblandade parter. Och för att upprätthålla våra principer och normer som studio och individer var vi tvungna att agera.

“Av den anledningen avslutar vi omedelbart vårt samarbete med Guy Beahm.

“Även om dessa fakta är svåra att höra och ännu mer svåra att acceptera är det vår plikt att agera med värdighet för alla inblandade individer, särskilt med femtiofem utvecklare och deras familjer som vi anställt tillsammans med vår spelarkommunitet.”

Fastän Midnight Society inte säger något alltför specifikt, tittade man på situationen efter Conners avslöjande, pratade med inblandade parter, och beslutade sedan (efter tidigare att ha antagit Beahms oskuld) att avsluta sitt samarbete med streamern.

Även om Beahm inte har erkänt situationen med Midnight Society, tror de som tittade på Dr. Disrespects stream när studion postade sitt uttalande att de kan se ögonblicket då han ser nyheterna live på sändning. Här är en klipp från Kotaku-reportern Ethan Gach:

Med tanke på att Beahms Twitch-avstängning löstes i domstol med Amazons ägda streamingtjänst, finns det en bra chans att vi inte kommer att få veta mer om situationen eftersom det förmodligen finns juridiska skyldigheter som hindrar båda parter från att dela ytterligare detaljer.

Spelstudion Deadrop Midnight Society har avslutat sitt samarbete med medgrundaren och streamern Guy Beahm, mer känd som Dr. Disrespect. Detta kom som en följd av anklagelser som nyligen uppstod angående hans Twitch-bann 2020. En tidigare Twitch-anställd, Cody Conners, avslöjade på Twitter att Beahm hade blivit avstängd för sexuella meddelanden till en minderårig, vilket ledde till att samarbetet med Deadrop avslutades.

Även om Beahm inte har erkänt situationen med Midnight Society, såg tittare av Dr. Disrespects stream när studion meddelade sitt beslut att avsluta samarbetet. Efter Cody Conners avslöjande tidigare samma dag, diskuterade Midnight Society med inblandade parter och kom fram till att det var bäst att avsluta samarbetet med Beahm för att upprätthålla sina principer och normer som studio och individer.

Detaljerna kring Beahms Twitch-avstängning och de senaste anklagelserna förblir oklara, och med tanke på rättsliga aspekter är det möjligt att vi inte kommer att få veta mer om situationen. Trots detta har Midnight Society och Deadrop tagit beslutet att avsluta samarbetet med Streamern, i enlighet med deras värderingar och för att skydda företagets anställda och gemenskap.

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top