Atari 50 Expansion: över 30 nya spel

Atari 50: The Anniversary Celebration är redan en fantastisk lektion i historia och en spelbar samling av Ataris glansdagar, men den är på väg att bli ännu mer omfattande. Den interaktiva dokumentären från 2022 får en expansion som lägger till nya tidsaxlar och 39 spel.

Denna nya version av spelet kallas Atari 50: The Anniversary Celebration Expanded Edition och släpps den 25 oktober. Den kommer att ges ut som DLC till befintliga Atari 50-ägare och som en fristående titel, både digitalt och fysiskt. Utvecklaren Digital Eclipse (som Atari förvärvade 2023) förstärker samlingen med två nya tidsaxlar.

Först är “Ataris bredare värld”, som innehåller 19 spelbara spel och åtta videosegment. Ämnen som diskuteras inkluderar Pong-skaparen Al Acorn som diskuterar uppkomsten av Breakout, fokus på konstnären Evelyn Soto, som hjälpte till att skapa Ataris “Fuji”-logotyp, och en djupdykning i Stern Electronics’ Berzerk.

Den andra tidsaxeln kallas “Den första konsolkriget” och inkluderar 20 spelbara spel. Den innehåller sex videosegment och fokuserar på rivaliteten mellan Atari 2600 och Mattels Intellivision, med intervjuer från tidigare Intellivision-speldirektören Don Daglow, Activisions David Crane och Garry Kitchen, M Network-programmeraren Jane Terjung och mer. Denna tidsaxel innehåller också spelbara M Network-spel (som, för de ovetande, var Mattel-producerade spel för 2600) och sällsynta Atari 2600 och 5200-prototyper.

Atari 50: The Anniversary Celebration Expanded Edition Steelbook Version (endast Switch)

Atari 50: The Anniversary Celebration Expanded Edition kommer att finnas tillgänglig för PlayStation- och Xbox-konsoler, Switch och PC. Den fristående standardutgåvan kostar $39.99. Den fysiska Switch-versionen får en exklusiv Steelbook-version för $49.99 och inkluderar extramaterial som en replika av Al Acorns visitkort, Atari 2600-konstkort och miniatyr arcade-skyltar (som syns ovan). Atari avslöjade inte hur mycket tillägget kommer att kosta för befintliga Atari 50-ägare.

För mer information om samlingen, läs vår lysande recension av det ursprungliga spelet här. Var också säker på att lyssna på vår intervju med nuvarande Atari VD Wade Rosen i avsnittet All Things Nintendo.

Atari 50 Expansion lägger till över 30 spel och nya tidsaxlar denna oktober, vilket utökar den redan imponerande samlingen av spel från Ataris historia. Den nya versionen, kallad Atari 50: The Anniversary Celebration Expanded Edition, kommer att släppas den 25 oktober och erbjuder spelare en chans att utforska ytterligare aspekter av företagets arv. Utvecklat av Digital Eclipse, som förvärvades av Atari 2023, innehåller expansionen två nya tidsaxlar som fokuserar på olika perioder och händelser i spelvärlden.

Den första tidsaxeln, “Ataris bredare värld”, ger spelare möjlighet att utforska 19 nya spelbara spel och åtta videosegment som täcker ämnen som skapelsen av Breakout och designen av Ataris ikoniska “Fuji”-logotyp. Den andra tidsaxeln, “Den första konsolkriget”, tar spelarna tillbaka till rivaliteten mellan Atari 2600 och Mattels Intellivision, med fokus på spelutvecklare och tidigare Intellivision-speldirektören Don Daglow. Med nya spel och exklusiva videosegment ger expansionen en djupdykning i spelhistorien och Ataris bidrag till branschen.

Atari 50: The Anniversary Celebration Expanded Edition kommer att finnas tillgänglig för en rad olika plattformar, inklusive PlayStation, Xbox, Switch och PC. För spelare som är intresserade av en fysisk kopia, erbjuds en exklusiv Steelbook-version för Nintendo Switch med extra material såsom replikor av Al Acorns visitkort och Atari 2600-konstkort. Med en blandning av klassiska spel och nytt innehåll är Atari 50 Expansion en måste-ha för fans av retrospel och spelhistoria.

Related Articles

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top