EA stänger ner rykten om Dead Space 2-remake efter rapporter som indikerar att det stoppades.

Giant Bomb’s Jeff Grub rapporterade tidigare idag att EA:s Motive Studio arbetade på en remake av Dead Space 2 innan den lades på hyllan efter de bristfälliga försäljningarna av teamets Dead Space-remake förra året. Men EA har förnekat Grubbs rapportering och berättade för IGN: “Vi kommenterar normalt sett inte rykten, men det finns ingen sanningshalt i denna historia.”

På Giant Bomb’s Game Mess Mornings-show sade Grubb: “De arbetade på det, de arbetade på Dead Space 2, och de arbetar inte längre på det. Det ligger på hyllan eftersom det första spelet hade bristfälliga försäljningar, det är hur det formulerades för mig.”

Han fortsätter och tillägger: “Just nu arbetade de på det; det var i konceptfasen… förproduktionen, och nu har det arbetet lagts på hyllan.”

Grubb avslöjade detta idag efter gårdagens nyheter från Motive själva, där general manager Patrick Klaus meddelade att studion skapade ett nytt team för att stödja EA:s Battlefield-franchise samtidigt som utvecklingen av deras Iron Man-spel med Marvel pågår. Timmar senare förnekade EA Grubbs påstående i en uttalande till IGN.

Följande IGN:s rapport sade Grubb på X (tidigare Twitter): “Jag ger dig tillåtelse att tro på EA om du vill, men när ett företag säger ‘det stämmer inte’ men inte specificerar vilken del av historien de pratar om, tja… ja. Dead Space 2 var definitivt planerat. Det hade ett kodnamn. Och de gör det inte längre.”

IGN:s nyhetschef Kat Bailey, som skrev IGN:s artikel om detta idag, svarade Grubb och sade: “Enligt mina egna källor övervägdes aldrig en remake av Dead Space 2. Dessutom var EA:s uttalande ganska definitivt.”

Och så står det idag. Grubb sade att Motive arbetade på en remake av Dead Space 2 innan det lades på hyllan efter de bristfälliga försäljningarna av förra årets Dead Space-remake, och EA säger att det inte stämmer. Tyvärr kommer vi troligtvis aldrig att få veta den sanna historien här, men om du hoppades på en remake av Dead Space 2 händer det inte just nu verkar det som.

För vad det är värt, frågade vi Dead Space-remakens kreativa direktör Roman Campos-Oriola om möjligheten till en remake av Dead Space 2 i en intervju som gjordes några veckor efter spelets lansering. Hans svar: “… Vi ska se hur spelet presterar, vad företaget vill, vad studion vill, vad vi som team vill göra, och vi ska ta reda på det därifrån. Men för tillfället finns det ingen specifik plan definierad.”

För mer läs Game Informers recension av Dead Space-remake, och läs sedan om Motives Iron Man-spel som håller på att utvecklas.

Hoppades du på en remake av Dead Space 2 eller är du glad att Motive istället arbetar på Battlefield och Iron Man? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Den 10 april 2024 stängde EA ner rykten om en remake av Dead Space 2 efter att rapporter indikerade att projektet hade avbrutits. Spekulationerna hade börjat cirkulera på nätet och fansen hade hoppats på en uppfräschad version av det populära skräckspelet. EA bekräftade emellertid att ryktena var falska och att det inte fanns några planer på att återuppliva Dead Space 2.

Det ursprungliga Dead Space 2 släpptes 2011 och blev snabbt en favorit bland spelare för dess skräckfyllda atmosfär och intensiva gameplay. Med nyheten om en eventuell remake väcktes nostalgiska känslor hos många fans som hade älskat det ursprungliga spelet. Tyvärr blev förhoppningarna krossade när EA officiellt avfärdade rykterna och bekräftade att Dead Space 2 inte skulle få en remake.

Även om Dead Space 2 inte kommer att få en remake kan fans ändå se fram emot framtida spel i serien. EA har hintat om att det kan finnas planer på att fortsätta utveckla Dead Space-universumet med nya upplevelser för spelarna. Trots besvikelsen över att den potentiella remaken skrotats finns det fortfarande hopp om att vi kommer att få se mer av Dead Space i framtiden.

Läs mer här: https://www.gameinformer.com/news/2024/04/10/ea-shuts-down-dead-space-2-remake-rumors-after-reports-indicate-it-was-shelved

Vi använder oss av kakor för att se till att du får den bästa upplevelsen på Game Network 

Scroll to Top